Zdovc poručuje iz Zagreba: Nije Zvezda bau-bau

Trener Cedevite pričao pred nedeljni derbi ABA lige protiv šampiona

  • 8

Košarkaši Crvene zvezde i Cedevite u nedelju igraju derbi ABA lige.

Biće to duel dve ekipe koje su u prethodne tri sezone dva puta odlučivale o prvaku regionalnog takmičenja i realno je reći dva najbolja tima na prostoru bivše države poslednjih godina.

Zvezda u ovaj duel ulazi posle fenomenalne igre i pobede nad Barselonom, a Cedevita u potpuno drugačijem raspoloženju.

Naime, ekipa Jurija Zdovca poražena je u čak četiri od pet poslednjih utakmica kombinovano ABA/Evrokup, a ta jedna pobeda upisana je protiv Alkara u okviru hrvatskog prvenstva.

Dakle, Cedevita ozbiljno krizira, pa duel sa Zvezdom dolazi u najgorem mogućem trenutku.

- To je sport, ali definitivno nismo pravi u smislu da smo počeli igrati košarku koja nije meni pisana na koži. Razmišljamo o napadu i kad igraš tako onda se igraš vatrom. Možeš dobiti jedan ili dva razlike ili možeš izgubiti. Sve utakmice koje smo dosad dobili, dobili smo s dobrom odbranom. Znači, primili smo oko 70 poena ili manje i od toga sam počeo današnji sastanak - rekao je Zdovc, pa nastavio sa analzom.

- Mi se moramo vratiti osnovama. Istina je da smo u međuvremenu dobili puno igrača pa smo malo zapostavili obranu koja mi je prioritet jer smo ih morali posložiti u napadačkom smislu. Sigurno da bi bilo lakše da smo od ta četiri poraza dve utakmice dobili pa bi se neki bonus nakupili. Ovako ga više nemamo i definitivno nas u nedelju čeka šansa da pokažemo naš kvalitet i da odigramo dobru utakmicu. Pre svega moramo pobediti

Porazi koje je Cedevita doživela bili su u završnicama i sve je moglo izgledati drugačije da je koja lopta više ušla u poslednjim minutama.

- Ja sam pozitivan. Moramo biti pozitivni i iz tih utakmica izvući pozitivne stvari. Nije ni Zvezda bau-bau po onome što sam video. Sve utakmice koje smo igrali, nijedna ekipa nije nešto posebno, ni Darušafaka, ni Torino, ali nismo ni mi. Samo od nas zavisi da iskočimo i da bi to napravili moramo dobro raditi, moramo se vratiti odbrani i moramo se malo žrtvovati za ekipu. Još nismo ekipa, još je tu dosta egoizma, individualnih akcija i to je možda i ta razlika zašto smo te utakmice izgubili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Angry

    21. oktobar 2017 | 19:33

    Nije bau bau. Zvezda je bauk, strah i trepet za sveeee ...

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    21. oktobar 2017 | 18:56

    Ко је бау бау најбоље видели играчи Барсе. Алба најбоље видела ко није бау бау, ко је рикица у свету кошарке.

  • Miloje Bubanja

    21. oktobar 2017 | 18:42

    ja vec odigrao na cedevitu, samo zato sto su odirali svi koji su bili u kladionici ,a kladili se na taj mec,oni su stavili zvezdinu pobedu,a ja cedevitinu, neko ce da dobije,ili oni ili ja,nisam kontras,samo zelim da neko uzme pare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA