Da li je slučaj Kuzmić opravdao neigranje Jokića za Srbiju na Eurobasketu?

Teška povreda srpskog centra na startu sezone

  • 27

Mnogo se prašine diglo letos oko neigranja Nikole Jokića za reprezentaciju Srbiju na Eurobasketu. On je jedini od sedmorice koja su izostala da nije bio povređen već je odlučio da ne igra "kako bi se spremio za NBA sezonu"

>>> Jokić nije dao koš, ali mu je malo falilo za dabl-dabl: Ova vrhunska asistencija obeležila je njegovu partiju protiv Kingsa! (VIDEO)

Čitajući između redova mogli smo da shvatimo da je pravi razlog odustajanja Jokića zapravo strah od povrede koja može doći ili tokom Eurobasketa ili posle tokom sezone usled prevelikog broja treninga.

>>> Nažalost, kraj sezone za Kuzmića! (VIDEO)

Jer procena je da ga sledeće sezone čeka basnoslovni ugovor od slovima devet i brojem 9 cifara ( priča se da bi mogao da dobije i 100 miliona za sedam sezona u Denveru) To se ne propušta rekli bi mnogi.

Međutim, nedavna povreda Ognjena Kuzmića i to teška povreda kolena dala bi za pravo Jokiću što je propustio Eurobasket. Kuzmić je prošao celo leto, radio naporno, odirao Eurobasket i onda se povredio na početku sezone.

Printskirn: Sport Klub

Šta sad reći? Zlonamerni bi rekli "Eto Kuzmić se povredio što je igrao za Srbiju"

Ipak, sa druge strane imamo i situaciju Miloša Teodosića, koji nije igrao Eurobasket, oporavio se trenirao celo leto i na prvom meču (zvaničnom) u NBA povredio stopalo.

Doduše, Teodosićeva povreda nije toliko teška, ali će ga odvojiti bar dva meseca od terena. Klipersi saopštili da će se vratiti u januru na teren.

Prava istina je u tome da zapravo ne možete sa sigurnošću reći da je neka povreda izazvana baš zbog toga što je neki igrač igrao preko leta, jer dešava se i da ne igraju pa se povrede.

Jednostavno to je sve akumulacija godina i godina treninga, bez adekvatnog oporavka kako u klubu gde se igra po 80 utakmica godišnje, tako i u reprezentaciji.

David Zalubowski

Zapravo, samo dobra prevencija igraču daje neku šansu da kad dođe do povrede ona ne bude toliko teška. Ništa ne može da vam garantuje da se nećete povrediti jer su napori kojima su izloženi profesionalni sportisti preveliki.

Prema tome povreda može da se desi uvek i na svakom mestu i nema priče da se dešava zbog ovog ili onog takmičenja više. Da ne pričamo o tome da su se neki naši košarkaši povredili na pripremama upravo jer su imali veliku pauzu u kojoj nisu radili ništa i prvi jači trening ih je izbacio iz ritma i doneo povredu.

Prema tome treba voditi računa o svakom aspektu svog tela od prevencije, ishrane, oporavka, rehabilitacije i probati da se bude što više pozitivan i nadati se da se povreda neće desiti.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    23. oktobar 2017 | 19:25

    Odmah da odgovorim nije, a što je još važnije stručnjaci i legende treba to da kažu a ne ja kao neki nebitni anonimus. Nažalost oni ne žele da pričaju o tim stvarima otvoreno da se šatro ne bi zamerali kolegama, a i recimo svim trenerima koji rade u klubovima ipak više odgovara priča da se ponekad preskoči reprezentacija da im se igrač slučajno ne bi povredio ili istrošio... Povreda je povreda i ne kapiram kakve veza ima gde se igrač povredio, u klubu ili reprezentaciji ako govorimo sa aspekta zdravlja igrača. Tamo gde se igrač povredi tu i mora da dobije adekatnu odštetu. Ne vidim da u klubovima igrači dobijaju odštetu kada se povrede, već uglavnom dobiju otkaz, momentalni ili onaj u stilu kao kada se trudnica vrati sa porodiljskog pa joj privatnik ne produži ugovor. Opšte licemerje. Dalje, niko ne govori o tome koliko su oštećene reprezentacije time što se igrači urnišu u klubovima pa logično i dožive povrede koje ih spreče da nastupe za svoju zemlju.CSK je Teodosića gurao da igra nbitne utakmice po svaku cenu, čak i sa nedovoljno zalečennom povredom. Što nisu izlečili igrača pa ga onda koristili, gde su tu elemntarna ljudska prava? Ako je sport biznis i ako su klubovi firme, gde su onda prava radnika? Čovek se povredi na gradilištu pa firma mora da mu plati odštetu... Klubovi igrače tretiraju kao robove i kao stoku a lovom im mažu oči da to ne vide. Strašno je na kakav status su spremni sportisti zarad para. Znate li gde je tek priča o patriotizmu...Heroji i patriote su recimo oni momci sa Košara, pa sami uporedite koliko gde su u odnosu na to naši profi sportisti koje dočekujemo na balkonima.

  • slavko

    23. oktobar 2017 | 18:50

    Pozovite nas iz srpske lige da igramo za reprezentaciju SRBIJE.Svi bi se mi odazvali i povredjeni bi igrali i to jos za dzabe

  • plej

    23. oktobar 2017 | 16:22

    teodosic nije igrao na euru pa se povrijedio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA