Identitet igrača za utakmicu se utvrđuje preko interneta: Dobrodošli u srpsku košarku!

Košarkaška scena u Srbiji svakim danom je sve gora

  • 1
KLS liga Printskrin: Youtube

Iako Srbiju zovemo zemlja košarke, najviše zahvaljujući reprezentaciji i klubovima Partizanu i Crvenoj zvezdi, ostala košarkaška scena u našoj zemlji je poražavajuća.

>>> Ipak nećemo gledati totalni raspad KLS: Tri kluba odlučila da igraju i ABA ligu 2 i domaće prvenstvo.

Novo redovno saopštenje direktora KLS lige Leona De Leona govori o kakvom neprofesionalizmu se radi našoj najboljoj ligi.

Sedam klubova lige Vršacm OKK beograd, Spartak, Beovuk 72, Mladost, Dinamik i Dunav su opomenuti pred suspenziju jer nisu izmirili obaveze finansijske prema KLS.

KK Sloga i KK Radnički se opominju da helanke igrača budu u bojama dresova, a KK Borac da led lampe ne smeju da se pale po isteku 14. i 24. sekunda?

Opominju se delegati da u slučajevima da klubovi ne dostave potrebnu dokumentaicju za utakmicu i igrače to obavezno unesu u izveštaj i da dozvole odigravanje utakmice samo u slučajevima kada preko sajta lige utvrde identitet igrača!!!

Da nije tužno bilo bi smešno kako se naši klubovi odnose prema takmičenju i s kakvim amaterizmom nastupaju, a bune se kad ih neko isključi iz takmičenja.

Čemu sve ovo ni klubovi ne znaju. Umesto da igraju takmičenje nekog nižeg ranga gde su slabije propozicije, što se guraju da igraju KLS ligu?

Ovo su odluke direktora lige:

- Igrač КК DUNAV, A. Miljković, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 12.000 dinara zbog dosuđene TG (drugi ponovljeni prekršaj), shodno čl. 61 G) 7 Propozicija takmičenja.

- КК METALAC, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 72.000 dinara zato što nisu dostavili kopije ličnih dokumenata igrača pre utakmice, shodno čl. 61 G) 3 Propozicija takmičenja.

- Opominju se klubovi: Vršac, Beograd, Spartak, Beovuk 72, Mladost, Dinamik i Dunav da imaju neizmirene obaveze prema КLS i da će, ukoliko ih ne izmire do petka 27. 10. 2017. biti suspendovani.

Printskrin: Youtube

- Opominje se ККК Radnički da obezbedi da helanke (steznici) koje nose igrači budu jednoobrazni, shodno čl. 17 stav 7 Propozicija.

- Opominje se КК Sloga da obezbedi da helanke (steznici) koje nose igrači budu jednoobrazni, shodno čl. 17 stav 7 Propozicija takmičenja.

- Opominje se КК Sloga da ne mogu da nastupaju na utakmicama sa neadekvatnim znakom Lige na dresu.

- Opominje se КК Borac da crvene led lampe ne smeju da se pale na isteku 14 i 24 sekunde napada (čl. 12 stav 12 Propozicija takmičenja) i da su u obavezi da ih poprave do sledeće utakmice kada su domaćini.

-Delegat Branko Lozanov, kažnjava se jednom utakmicom u tempu delegiranja, zato što je dozvolio da КК Metalac igra utakmicu a da nije dostavio ni licence ni kopije dokumenata igrača a da pri tome na sajtu Lige, nije utvrdio podudarnost igrača koji su nastupali.

- Obavezuju se delegati da u slučajevima kada klubovi ne dostave potrebnu dokumentaciju za igrače, to obavezno unesu u svoj izveštaj, a da dozvole odigravanje utakmice samo u slučajevima kada preko sajta lige pouzdano mogu da utvrde identitet igrača.

- Obavezuju se delegati da precizno navode vreme najboljih poteza sa utakmica (ne samo koja je četvrtina i sl.) kao i da obezbede da se USB sa snimkom utakmice odmah dostavi kontroloru suđenja.

- Obaveštavaju se svi klubovi da će od trećeg kola, umesto opomena, biti sankcionisane sve tehničke nepravilnosti, kao i nepravilnosti u izgledu opreme igrača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    23. oktobar 2017 | 14:41

    Teska je finansijska situacija za kompletan sport,sve je to mnogo skupo a nema se vise jakih i adekvatnih firmi da pomognu klubovima.Zato bi savez morao uciniti neku promjenu,da im umanje kotizaciju,da se mladje kategorije takmice sa nekim minimalnim iznosom.Jer kako stvari stoje ubuduce ce igrati samo Zvezda i Partizan a ako tako bude nema ni dobre reprezentacije.Bez dobre i masovne baze nema ni uspjeha,mala smo mi zemlja.Mozda Leon ima carobni stapic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA