Ovo je prvi NBA koš Bogdana Bogdanovića: Debi iz snova srpskog beka - dao 12 poena za 10 minuta! (VIDEO)

Bek Sakramenta posle dve utakmice pauze odigrao prvi takmičarski meč za Kingse koji su poraženi u Arizoni

  • 4

Dočekao je Bogdan Bogdanović i taj veliki dan u karijeri: prve minute na terenu u NBA ligi. U zvaničnoj utakmici.

Srpski košarkaš odigrao je odlično na debiju za Kingse u Finiksu, gde je njegov tim poražen od probuđenih Sansa (117:115), ali je osnovni utisak sa meča, barem za nas, vrlo dobra igra reprezentativnog beka koji je ubacio 12 poena, svih 12 u drugoj deonici - u rasponu od deset minuta!

>>> Jokić "napao" trenera Vašingtona! Bizarna situacija zasenila partiju sezone srpskog košarkaša (VIDEO) (FOTO)

Poenterski, svoju NBA karijeru počeo je u njegovom stilu - trojkom, prvom i jedinom na meču, posle asistencije Kufosa u trenucima kada je Finiks imao najveću prednost na utakmici.

U nastavku, Bogdan je igrao sa mnogo samopouzdanja i nizao poene do kraja drugog perioda.

Ipak, nije imao sreće da pogodi još koji put u trećoj i četvrtoj deonici, šut ga je stao (ukupno 1/4 za tri, 4/11), međutim to nikako ne umanuje utisak o njegovom vrlo dobrom izdanju na debiju u najjačoj ligi sveta.

Zanimljivo, Bogdan, koji je propustio prva dva meča zbog lakše povrede, prvi meč je odigrao protiv ekipe koja ga je svojevremeno draftovala, no nije imao sreće da se raduje pobedi.

Očigledno je da je šok-terapija bila delotvorna po franšizu iz Arizone: posle tri uvodna debakla oteran je trener, sa njim i prva zvezda tima Erik Bledso, pa je i ekipa delovala daleko "zdravije" nego u mečevima sa Portlandom, Klipersima i  Lejkersima u kojima se propisno brukala.

Očekivano, prvi strelac bio je Devin Buker sa 22 poena, a šansu je iskoristio bivši igrač Panatinaikosa Majk Džejms koji je preuzeo ulogu prvog pleja od Bledsoa i nanizao 18 poena za 27 minuta.

Džejms je 14 sekundi pre kraja postigao možda i ključne poene, za 114:112, i dao možda i ključni doprinos prvoj pobedi Sansa.

Rezultati

Detroit - Filadelfija 86:97

Majami - Atlanta 104:93

Hjuston - Memfis 90:98

Milvoki - Šarlot 103:94

Dalas - Golden stejt 103:133

San Antonio - Toronto 101:97

Denver - Vašington 104:109

Finiks - Sakramento 117:115

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA