Zlatni srpski junior izabrao školu umesto para! (VIDEO)

Igrač koji se dobro snalazi na pozicijama krilnog centra i centra odlučio se za Gonzaga univerzitet

  • 1

Srpski košarkaši biser Filip Petrušev je među brojnim ponudama koje je imao izabrao Gonzaga koledž. Igrač koji je kao član juniorske reprezentacije Srbije osvojio zlatnu medalju na Evropskog prvenstvu, odlučio se za pomenuti koledž kao najbolju sredinu za dalji razvoj.

Mogao je da ode u bilo koji profesonalni klub u Evropi, ali se odlučio za školu

Sa sedištem u Vašingtonu, Gonzaga koledž je jedan od najprestižnijih, među čijim đacima se ističe ime Džona Stoktona. Zanimljivo je da je i košarkaš Partizana Najdžel Vilijams Gos pohaođao isti koledž, ali i bivši igrač Crvene zvezde Adam Morison.

Momak visok 211 centimetara važi za jednog od najtalentovanijih evropskih košarkaša, a prošle godine je učestvovao i na JORDAN KAMPU gde je izabran kao jedan od 10 najkorisnijih igrača.

Iako mu je školarinu nudilo najmanje 20 koledža, Petrušev se nije previše premišljao svestan kvaliteta koje nudi Gonzaga univerzitet.

- Bio je to logičan izbor za mene, posebno zbog njihove tradicije rada sa visokim igračima i to strancima. Gonzaga je velika košarkaška škola. Poslali su puno momaka u NBA u poslednjih nekoliko godina - rekao je Petrušev.

Među njima su i Keli Olinik, Robert Sakr, kao i Domantas Sabonis i Zek Kolins, igrači koji su posle koledža pronašli angažman u najjačoj ligi sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manjaca

    31. oktobar 2017 | 17:48

    Inteligetno, ako izda karijera, tu je diploma, bravo ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA