Alimpijević podseća da Zvezda nije favorit i poručuje: Igrači su navikli na vatreniju atmosferu

Trener crveno belih kao razlog poraza vidi i brojnost navijača u dvorani

  • 21

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u petom kolu Evrolige od Bamberga rezultatom 75:69. Iako je od početka utakmice Zvezda bila u rezultatskom zaostatku, u nekoliko navrata je uspevala da se vrati, ali ne i da u potpunosti preokrene.

Loša rešenja u finišu, promašaji i sudijske odluke uticali su da crveno beli upišu treći poraz u evropskom takmičenju.

>>>Ročesti jako najavio svoj prvi derbi sa Partizanom: Veliko rivalstvo, znam da nas čeka neprijateljska atmosfera (VIDEO)

>>>Nikad manje Delija u dvorani, a himna Evrolige se opet nije čula: Poluprazna Arena odbranila čast navijača Zvezde! (VIDEO)

Podrška sa tribina nije izostala, ali jeste kada se radi o brojnosti navijača u "Areni". Nije bilo poznate zapaljive atmosfere, pa je Bamberg bez previše pritiska igrao svoju igru.

Čudan sudijski kriterijum, kao i atmosfera u dvorani, zapali su za oko i treneru Crvene zvezde Dušanu Alimpijeviću.

- Teško je igrati agresivnu odbranu kada si već posle dva-tri minuta u bonusu. Ušli smo u meč dosta dekoncentrisano, malo je i atmosfera uticala na nas. Igrači su navikli na vatreniju u “Areni”, imam utisak da se stvorio ambijent da je ovo lakša utakmica. Odjednom smo, posle četiri kola, postali favoriti. Ne mislim da je tako. Nije samo da je nedostajao Antić, Ročesti je bez treninga pristao da igra. U tri četvrtine primili smo 45 poena, a samo u prvoj 30, i to je to - rekao je Alimpijević.

Nemačka ekipa je lako probijala odbranu Zvezde, pogađali su otvorene šuteve i pokupili nekoliko "ničijih" lopti.

Italijanu na klupi Bamberga Andrei Trinkijeriju nije promaklo da je njegova ekipa upravo Zvezdin oružjem slomila srpskog šampiona.

- U Beogradu nikad nije lako igrati svoju igru. Rekao sam igračima pre deset dana da možemo da pobeđujemo samo ako se mučimo kao tim, skačemo, borimo se za svaku loptu. Pravili smo prave poteze u finišu i u napadu i u odbrani. Imali smo sreću da nije igrao Antić, iskusni veteran, i to nam je malo pomoglo. Igrali smo kao Zvezda, bili tvrdi i nismo dozvoli rivalu da razvije igru - izjavio je Trinkijeri.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA