≫ 

Bradina istorijska dominacija: Hardenov rekord karijere na kom bi mu pozavidele najveće legende košarke (VIDEO) (FOTO)

Gotovo da nije mogao da promaši protiv Jute

  • 0

Noć iza nas u najjačoj košarkaškoj ligi sveta protekla je u znaku lidera Hjustona Džejmsa Hardena koji je Juti "natrpao" 56 poena uz impresivne procente šuta.

>>> Klipersi stigli 23 poena razlike u poslednjoj četvrtini, a onda je sin trenera promašio bacanja za pobedu! (VIDEO)

Roketsi sa ovakvom eksplozijom nisu mogli da izgube, rezultat je bio 137:110, a Hardenu je ovo košgetersko izdanje bilo rekordno u karijeri i drugo najefikasnije jednog igrača Hjustona u istoriji.

Samo je Kalvin Marfi 1978. godine postigao više, i to 57, protiv Nju Džerzija, ali je Harden sada postao jedini uz legendarnog Vilta Čembrlena u istoriji NBA koji je imao deset i više asistencija i 75 procenta šuta u meču na kojem je postigao 50+ poena.

Harden je Jutu razmontirao sa šutem iz igre 19 od 25, od toga 7 od 8 za tri poena i 11 od 12 ubačenih penala!

Zanimljivo, Harden je promašio prva tri šuta na utakmici, posle toga navijači su sa uživanjem pratili njegovu poeziju od košarke. Za tri poena je u jednom momentu imao 7/7, sve dok nije promašio sredinom poslednje deonice na isteku napada.

- Bila je ovo jedna od najboljih partija koje sam ikada video u životu - hvalio je saigrača Erik Gordon koji je meč završio sa 20 poena, čisto da još neko "pogura" da se slomi Juta.

Ariza je dodao 14, a Nene 13 poena.

- Rasturio ih je, ne samo poenima, ne znam šta je još trebalo da uradi? - dodao je Gordon.

Foto: Tanjug/Ap

I Ariza je bio u čudu.

- Od njega ne postoji odbrana. Kada je ovako razigran, ne znam ko može da ga zaustavi? Ni dvojica mu ne mogu ništa kada ovako igra.

"Tojota Centrom" nekoliko puta su odzvanjali pokliči "MVP, MVP". Brada je ovog puta nadmašio sva dosadašnja izdanja, a bilo ih je...

Od srpskih košarkaša noćas je na teren izlazio samo Nemanja Bjelica čija je Minesota nastavila dobar niz od početka sezone, pobedila i Šarlot (112:94), za učinak 7-3, a 4-1 kod kuće.

Džef Tig je bio inspririsan. Plejmejker "Vukova" meč je završio sa 18 poena i 12 asistencija, najefikasniji je bio Endrju Vigins sa 20, a 16 je ubacio Tauns.

Bjelica je za 19 minuta malo šutirao, tek dva puta za dva poena (1/2), a dodao je i tri ubačena slobodna bacanja.

Kod gostiju, nije bilo mnogo raspoloženih za pravu bitku u Mineapolisu. Podbacio je Kemba Voker (0/5 za tri) koji je ubacio 9 poena, a po 13 su dodali Hauard, Lemb i Vilijams.

Još jednu fantastičnu partiju pružio je Letonac Kristaps Porcigins koji je fantastičnu partiju u pobedi Njujorka nad Indijanom zaokružio sa 4o poena!

I njemu je to bio rekord dosadašnje NBA karijere.

Rezultati

Orlando - Boston 88:104

Toronto - Vašington 96:107

Hjuston - Juta 137:110

San Antonio - Finiks 112:95

Njujork - Indijana 108:101

Minesota - Nju Orleans 112:94

Portland - Portland 103:99

Lejkers - Memfis 107:102

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA