18 debitanata na basket derbiju, Zvezda favorit, kladionice kvotom potcenile Partizan

Prvi duel dva najpopularnija košarkaška kluba Srbije počinje u 21 sat

  • 31

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras (21.00 Arena sport 1) u hali "Aleksandar Nikolić" igraju prvi večiti derbi u sezoni u okviru 7. kola Superlige.

>>> Zvezda je uvek dobijala prvi derbi poslednjih godina, a da li će tako biti i sada ili nas čeka najneizvesniji duel? (VIDEO)

Posle skoro šest meseci pauze, kada je Partizan slavio košem Novice Veličkovića u poslednjoj sekundi, crno-beli kao nominalni domaćini čekaju najvećeg rivala, aktuelnog prvaka Srbije i Jadrana, sa identičnim skorom oba tima u ABA ligi 4-2.

Čak 18 debitanata biće na parketu "Pionira", po devet na obe strane, a verovatno će najviše od njih i zavisiti ishod duela jer veliki značaj u igri Partizana daju Patrik Miler, Najdžel Vilijams-Gos i Samardo Semjuels, a Tejlor Ročesti, Džejms Feldin i Matijas Lesor u Crvenoj zvezdi.

Zanimljivo je da su kladionice kao velikog favorita u ovom duelu stavile Crvenu zvezdu na čiju pobedu se kvota kreće od 1,52 do 1,60 zavisno od kladionice, dok je kvota na pobedu Partizana između 2,40 i 2,55.

Foto: Vladimir Milovanović

Opšte je poznato da favorita u takvim utakmica nema, i da je teško prognozirati ko će pobediti što potvrđuje i trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić.

- Favorita nema nikad u derbiju. Možda nemamo iskustvo, ali moji igrači moraju da se "napale", stisnu zube i pokažu veću borbenost nego Zvezdini - poručio je Nikolić.

Foto: ATA Images

Slično kao iskusni Nikolić razmišlja i mladi trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević, takođe debitant u večitim derbijima.

- Utakmice Crvene zvezde i Partizana su specifične same po sebi, jer u takvim utakmicama prestaje da bude važno ko ima kakav roster i u kakvoj je formi, već odlučuju mali detalji i male stvari. Ekipa Partizana sa pojačanjima koja je dovela, očigledno da je promenila i svoje ambicije, ali i igru na parketu.

Foto: MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi

Ono što je dobro za Crvenu zvezdu da pred derbi možemo da kažemo da smo konačno kompletni i to prvi put od početka ove sezone - rekao je Alimpijević.

Foto: ATAImages

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZBEZDA= IDEA

    6. novembar 2017 | 14:32

    Neko 🏆 Evrope, a neko 🍄 Zeleznika. Ahahaaaa...

  • Duhom institucije protiv prostitucije

    6. novembar 2017 | 14:38

    Gazi samo Partizane! Srce na teren, pa sta bude. Trenutno bolji jesu, skuplji svakako jesu, ali kao veliki PARTIZAN, sampion Evrope, NIKADA NECE BITI.

  • PAOK

    6. novembar 2017 | 14:34

    Danas, braco, dan za ekologiju. Gazimo limenke. Ja vec dve zgazio sabajle, a daj Boze, jos neku do veceras!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA