Možemo da budemo ponosni što imamo ovakvog selektora: Sale Đorđević u svom stilu objasnio kako će Srbija bez najboljih igrača

Selektor košarkaške reprezentacije ističe uvek postoji razlika između pobednika i gubitnika, dok jedni traže razlog, drugi traže rešenje

  • 4
Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: fiba.basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević, uoči duela sa Austrijom i Gruzijom na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini, izjavio da je cilj da se u opuštenijem ambijentu ostvare dve pobede.

- Shvatamo svi sta je pred nama, svaka sledeća utakmica je najvažnija. U kratkom periodu treba da dođemo do odgovorajućeg automatizama koji će nam doneti što bolji rezultat. Potrebna nam je pomoć publike.

- Mnogi su došli sa individualnim očekivanjima, ali je jako bitan krajnji rezultat. Uvek postoji razlika između pobednika i ovih drugih. Jedni traže razlog, drugi ga ponove i nađu rešenje - rekao je Ðorđević na konferenciji za medije u dvorani "Aleksandar Nikolić".

>>> Sto odsto ne znate ko će igrati za košarkašku reprezentaciju Srbije: Sale Đorđević okupio novi tim za kvalifikacije

O protivnicima nije želeo da bira skromne reči, već im je uputio najviši respekt.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Sve je spremno prema igračima, video, individualne karakteristike protivnika. Svi znaju svoje zadatke bez da ja preterano insistiram na tome. Videćemo da li će to biti dovoljno. Preterano informacija je kontraproduktivno. Košarkaški instinkt se gubi sa njima.

Selektor "orlova" imao je poseban savet igračima pred predstojeće duele.

- Uopste nije potrebno da pokažete svoju najbolju sliku. Trudite se da o postepeno doprinosite rezultatu. Na nama je da sto vise opustimo ambijent. Svi moramo da budemo zreli i pametni i pustimo ih da oni u prirodnom ambijentu izađu na teren i daju svoj doprinos.

Foto: fiba.basketball

Ðorđević je rekao da trenutno razmišlja samo o kadrovima kojima raspolaže.

- Ova dva dana su kao dva meseca. Ne znam koliko je dobra stvar da sada razmišljam o ostalim igračima osim ovih 14 kojima raspolažem. Svesni smo problema sa klubovima koji nas angažuju tokom sezona. Svaki sledeći put će biti mnogo lakši. Savez je dao sve od sebe da nam omogući dobra uslove - izjavio je srpski selektor.

O izjavama o smeni generacija Ðorđević nije želeo da žuri.

- Igrači imaju kvalitet. Ima igrača koji traže formu, ali to nije relevantno u ovom trenutku. Smena generacija se radi planski, ali imamo dovoljno lufta i igrača koji su u sistemu prethodne četiri godine pa će novi morati dodatno da se nametnu.

Kapiten reprezentacije Srbije Milan Mačvan istakao je specifičnost momenta ovog okupljanja.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Mnogi nam je drago što smo se okupili. Nisu nimalo laki protivnici kao što izgleda, a svako naredno okupljanje biće lakše za nas. Mislim da su svi svesni ozbiljnosti utakmica. Mladi imaju iskustvo igranja u mlađim kategorijama reprezentacije, a mi stariji ćemo im pomoći da se bolje adaptiraju - zaključio je Mačvan.

Utakmica između Srbije i Austrije igra se sutra od 20 sati u hali "Aleksandar Nikolić", kao i tri dana kasnije protiv Gruzije.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA