Alimpijević pred Baskoniju: Promenili su trenera i to im je donelo rezultat, igraju fenomenalno!

Zvezda protiv Baskonije traži treću pobedu u evropskom takmičenju, ali to neće biti lako jer je njihov rival u odličnoj formi

  • 12

Evroligaška sezona nije počela onako kako su želeli u Crvenoj zvezdi. Crveno beli košarkaši su pretrpeli šest poraza i upisali dve pobede, pa se nalaze na poslednjem mestu uz isti skor kao i Efes.

Novi izazov ih očekuje u četvrtak kada u beogradsku Arenu stiže ekipa Baskonije koja je podigla formu i igra sve bolje.

Odlično drugo poluvreme i trijumf u Zadru, može da posluži kao model, ali je protiv Baskonije neophodna puna koncentracija tokom 40 minuta igre.

Kao i proteklih godina, navijači će biti važan faktor u Zvezdinom pokušaju da stigne do treće pobede u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević je svestan kakva ekipa dolazi i šta je potrebno za pobedu.

- Očekuje nas težak meč, uostalom takav je svaki u Evroligi. Ekipa Baskonije je u poslednjih nekoliko nedelja igrala izvanredno, a ogroman individualni kvalitet pojedinaca je stavljen u službu tima, što je donelo i rezultat. Očigledno da je promena trenera donela rezultat.

- Moramo da odigramo maksimalno dobro u oba pravca, imaćemo vremena da se osvežimo i pripremimo za ovu utakmicu u kojoj želimo i da odigramo dobro i da stignemo do pobede. Jasno je da nam je podrška navijača mnogo važna i da nam donosi mnogo u pokušaju da dođemo do novih bodova - rekao je Alimpijević.

Foto: ATA Images

Jedan od najiskusnijih u Zvezdinom dresu, Milko Bjelica zna šta može da bude ključ uspeha protiv Baskonije.

Zvezdin krilni centar je bivši igrač ekipe iz Vitorije, a pred duel upozorava na reakciju igrača posle promene trenera.

- Baskonija je posle lošeg starta izvršila neke izmene, tu prvenstveno mislim na promenu trenera. Ekipa je na tu promenu reagovala fenomenalno, nanizali su nekoliko vrednih pobeda u Evroligi i nacionalnom prvenstvu. Sada su za razliku od početka sezone, u izvanrednoj formi.

- Međutim, mi moramo da se usredsredimo na nas i našu igru, da podignemo kvalitet odbrane, da odigramo tečnije u napadu, i to je ključ uspeha. Pozivam navijače da dođu i pruže nam podršku, igramo izuzetno jako i teško takmičenje, i uz njihovo bodrenje sve je na parketu lakše - kaže Bjelica.

Iz Zvezde podsećaju da za ovo priliku u Areni postaviti dva video bima kako bi svi navijači koji dođu mogli da prate i fudbalsku utakmicu Lige Evrope između Crvene zvede i BATE Borisova koja se igra u Minsku od 19 sati, dok duel košarkaškog tima protiv Baskonije počinje u 21.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA