≫ 

Jokić nije igrao na Eurobasketu da se ne bi povredio i izgubio ugovor u NBA, a onda se već dva puta povredio ove sezone! Gde je tu logika? (VIDEO)

Srpski košarkaš pre četiri dana doživeo distorziju zgloba zbog koje bi mogao da pauzira duže

  • 22

Nikola Jokić, zvezda Denver Nagetsa trebalo je ove sezone da ima svoj pravi uspon u NBA ligi, jer na kraju ga, prema ocenama većine poznavaoca prilika u NBA, ali i menadžera, čeka višegodišnji garantovan i basnoslovan ugovor sa 8 cifara (priča se o 50 - 60 miliona dolara za nekoliko sezona, a možda i više)

Jokić je upravo iz tog razloga odlučio da ne igra na Eurobasketu u Turskoj za Srbiju i tako je sebe lišio zlatne medalje (koju bi naša selekcija sigurno osvojila sa njim u timu, jer je falio još jedan igrač napadački dobar)

>>> Povreda Jokića izazvala muk u hali: Jedva je smogao snage da izađe posle bolnog pada! (VIDEO)

Njegov zvaničan razlog neigranja je bio da želi da se što bolje spremi za NBA, a zapravo se radilo je manevru izbegavanja igranja za repku da se ne bi povredio pred najvažniji ugovor karijere.

U redu, to je sve legitimno. Ali, ko garantuje da se igrač neće povrediti bilo kad i bilo gde? Pa, niko. U tome je štos.

Printskrin: Youtube/Denver Nuggets

Realno, neki kažu da su šanse za povredu veće ako se igra za reprezntaciju, ali to je sve individualno. Tačno je da imamo primere Kuzmića i Lučića koji su se povredili na startu sezone, ali to se dešava.

A imamo i Štimca koji igra kao u transu i treći je igrač Evrolige, pa onda Bogdana koji je takođe u NBA i još osam drugih igrača koji igraju u klubovima.

Sa druge strane Jokić je sezonu završio u aprilu!!! Imao je dovoljno vremena i da se odmori i da se spremi za NBA i da se 20 jula pojavi na pripremama Srbije. Ali, na kaju krajeva to je njegova odluka. Ima pravo na to, samo iz činjenica vidimo da i uprkos svemu rizici od povrede postoje.

Foto: youtube.com

Jokić se već dva puta povredio u ovoj sezoni, prvi put je bila desna noga u oktobru istegnuće tetiva, drugi put leva noga i to tako što je samo stao nezgodno. A sezona je duga, želja za dokazivanjem i borba za mesto u timu su veliki. A želja zna da povuče igrača i preko svojih mogućnosti.

- Bolje je, ali neću se vratiti na teren dok ne budem spreman. Nije fer prema saigračima i treneru jer ne mogu da pružim sto odsto - rekao je Jokić posle nedavne povrede.

Jokić je u ponedeljak lagano trčkarao i skakao tokom šuterskog treninga tima, te vozio stacionarni bicikl i jačao gornji deo tela u teretani.

- Medicinski tim radi sjajno posao. Održavaju me u formi. Čekam samo da se zglob oporavi, da budem spreman. Ne želim da ispadnem iz forme, radim sve što mogu dok sam u ovom stanju, kako ne bih morao da se spreman kada se oporavim -dodao je Jokić.

E sad počinje, što se kaže zaplet. Jer pravilo je da koliko si pauzirao, tri do četiri puta više vremena ti treba da se vratiš u stari ritam. Ako Jokić bude pauzirao mesec dana zbog povrede, trebaće mu četiri meseca da dosegne nivo na kom je bio pre. znači negde u aprilu, kad se bude ulazilo u plej-of

I sad se postavlja pitanje gde je ovde logika, jer kad si profesionalni sportista rizik od povrede je uvek prisutan. Na tebi je da ga smanjiš koliko možeš određenim vežbama i odmorom, ali ne možeš se zaštititi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danga

    5. decembar 2017 | 19:34

    Logika je što je Jokić poslušao klub da bi sebe i porodicu obezbedio .

  • Bečlija

    5. decembar 2017 | 23:23

    Svi koji su odbili da igraju za srpsku repku ne bitno jel fudbal ili kosarka nisu lepo prosli u nastavku karijere. Karma?!

  • Stevan2.0

    5. decembar 2017 | 18:27

    Ne logika , karma...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA