≫ 

NEKA SE SPREMI VALENSIJA: Zvezda se naoštrila za Špance, Feldin rešetao kao protiv Efesa! (VIDEO)

Cibona je bila lagan zalogaj za zahuktalu Zvezdu!

  • 19

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cibonu u Zagrebu sa 93:87, u 11. kolu ABA lige, uz 23 poena Džejmsa Feldina.

Zvezda posle ovog meča ima učinak 9-2, Budućnost je prva sa 10-1, a zagrebački okršaj je uvertira za odlazak u Valensiju, koja je evroligaški domaćin u petak od 20.30.

Uvertira kakva se samo zamisliti može u očima Dušana Alimpijevića, bez prevelike potrošnje, od starta je pravljena visoka razlika koja je išla na +20, sa malim i bezopasnim padom u završnici koji je trenera na kratko izbacio iz takta.

Inače, Zvezda je uoči duela predstavila novog igrača, Dilana Enisa, koji je oduševljen prelaskom u ekipu sa Malog Kalemegdana.

Foto: aba-liga.com/Cibona/Zeljko Baksaj, Goran Lausic, Domagoj Vranar

Cibona - Crvena zvezda 87:93 (18:35, 24:22, 21:22, 24:14)

Hala: Dražen Petrović Sudije: Saša Pukl, Mario Majkić, Radoš Savović

Cibona: Bilinovac 7, Uljarević 11, Ratkovica, Žorić 20, Ćorić, Melvin 7, Gilber, Novačić 17, Bošnjak 6, Rozić 8, Gospić 2, Tomas 9

Crvena zvezda: Radičević, Dangubić 3, Davidovac 4, Lazić 3, Antić 6, Dobrić 7, Feldin 23, Janković 3, Ročesti 19p, 6as, Lesor 11, Jovanović, Bjelica 14p, 7sk, 4as

TOK MEČA

Posle pobede nad Efesom u Beogradu, Zvezda je novu inspiraciju imala na gostovanju u Zagrebu protiv Cibone.

Veliki zalet uhvatio je Džejms Feldin, Turcima je ubacio 29 poena, a već sa dve startne trojke najavio je Zagrepčanima šta ih čeka u ABA okršaju.

Žorić je samo koliko-toliko u startu održavao ritam Cibosa, a Feldinu su podrška bili Lesor i Dangubić, čija je trojka za 6:15 alarmirala Zagrepčane da uzmu tajm-aut.

Savetovanje na pauzi nije im bilo produktivno, naprotiv, Zvezda je preuzela kontrolu u potpunosti i ređale su se trojke. Sve je evidentnije bilo koliko se tim uigrava, a uz ravnomernu rotaciju, na isteku 10. minuta bilo je 18:35 uz šest trojki iz osam šuteva!

U nastavku, Zvezda je igrala taman toliko koliko joj je potrebno da održava dobru distancu uz čvrstu odbranu, a čak su i promašaji dobro nivelisani ofanzivnim skokom u pojedinim trenucima.

I posle trojki, kada se igra preorijentisala na reket, Lesor je dominirao ispod obruča za velikih 28:46. Na poluvremenu, bilo je 42:57, uz 8/13 za tri, a čak trojica igrača imala su dvocifren učinak, Ročesti, Lesor i Feldin.

U trećem periodu igre Zvezda se potrudila da odmakne na +20, što se održavalo čak i u trenucima manje nonšalancije u igri. Cibona se pomirila sa svojom inferiornošću, već pred poslednji period Feldin je bio na 22 poena, čime je trasiran put ka sigurnoj pobedi pred odlazak u Valensiju.

Foto: aba-liga.com/Cibona/Zeljko Baksaj, Goran Lausic, Domagoj Vranar

U poslednjem periodu igre, bilo je 84:64, ali je Zvezda sebi dozvolila spuštanje na 10 poena razlike, što je razbesnelo Dušana Alimpijevića. Posle tajm-auta, sve je vraćeno u stari ritam u preostala dva minuta.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ugy

    11. decembar 2017 | 20:16

    Svi su se sada razigrali,jos samo Lesor mora proraditi,ocajnicki nam treba centar...

  • S

    12. decembar 2017 | 00:28

    Bravo za pobedu,a sada idemo da pobedimo i u EL.Valensija jeste kvalitetnija ekipa,ali treba imati na umu i da su oslabljeni neigranjem Dubljevica i nekolicine drugih igraca.Istina,imaju sjajnog Grina i Plajsa,ali mislim da ce Zvezdini defanzivci,pre svih Lazic i Dangubic uspeti da ih limitiraju ispod njihove standardne granice.Treba ikoristi i dobru formu Feldina,tu su Rocesti i Bjelica,nadam de da ce jos neko iskociti u prvi plan.Igramo dobro i i siguran sam da mozemo da dobijemo Valensiju.Napred Zvezdo!!!

  • Milan233

    11. decembar 2017 | 20:48

    Izgleda su napokon poceli igrat.Po mom misljenju ovaj sastav nije nista slabiji od proslogodisnjeg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA