≫ 

Zvezda se vratila na vrh ABA lige: Janković odigrao meč sezone, Enis napokon debitovao (FOTO) (VIDEO)

Crveno-beli upisali 10. trijumf u Baru

  • 40

Košarkaški Crvene zvezde vratili su se na prvo mesto ABA lige, pošto su u 12. kolu savladali Mornar u Baru rezultatom 82:74 (19:29, 28:15, 19:12, 16:18)

Zvezda sada ima identičan skor kao Budućnost (10-2), ali bolju koš-razliku. Ipak, vredi pomenuti da će na kraju regularnog dela odlučivati bolji međusobni susret.

Očajno su crveno-beli otvorili meč i dozvolili su Mornaru da u jednom trenutku ima 13 poena viška. Domaći tim je, doduše, imao sjajan procenat šuta u prvoj deonici gde su tek u 8. minutu promašili prvi.

Foto: Mornar/MEDIA Pro/aba-liga.com

Ipak, Zvezda je u nastavku konsolidovala odbranu i već do poluvremena je preokrenula rezultat. U tom trenutku su se istakli Ročesti i Janković koji je na kraju odigrao i meč sezone u crveno-belom dresu.

Pogledajte i njegovo monstruozno zakucavanje:

Novi lider ABA lige je nastavio da melje i u trećoj deonici kada su stekli dvocifrenu prednost najpre zahvaljujući sjajnoj odbrani. Međutim, nije moglo bez drame u poslednjih pet minuta. Mornar je stalno disao za vratom, ali je Zvezda držala između četiri i osam poena viška.

Na kraju, Zvezda je u 38. minutu otišla na 81:72 sa linije penala i to je bio kraj. U listu strelaca se upisao i debitant Dilan Enis koji je pogodio jedno bacanje za konačnih 82:74.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Feldin i Janković sa po 18 poena, Ročesti je ubacio 13, Davidovac je dodao 10, Bjelica je imao 8, Dangubić 5, Lazić, 4, Lesor 3, Jovanović 2, debitant Enis 1, dok se Antić nije upisao u listu strelaca. Međutim, dodao je 10 skokova.

U redovima Mornara Luković je imao 18, Nidam 15, a Reli Ros 14 poena. Mićović i Mugoša su dodali po osam.

Foto: Mornar/MEDIA Pro/aba-liga.com

Utakmica je počela greškom Bjelice koji je olako prodao loptu u napadu, a već u narednom je Luković pogodio za 2:0 Mornara. Isti igrač je zatim maestralno blokirao Feldina, nakon što je Ročesti ubacio prve poene za crveno-bele (4:2).

Mornar je mnogo bolje ušao u meč, pošto je Bakić u 3. minutu pogodio trojku (7:2), a Ročesti napravio faul u napadu. To je Luković iskoristio i pogodio za 9:2. Ipak, seriju od 7:0 Barana prekinuo je Ročesti dvojkom i dodanim bacanjem - 9:5.

Prvi igrač crveno-belih koji se, sem Ročetsija, upisao u strelce bio je Feldin. Pogodio je trojku za 11:8 u 4. minutu. Alimpijević je u 6. minutu bio veoma besan kada je zatražio tajm-aut. Mornar je poveo sa 17:12, a crveno-beli nikako nisu uspevali da odbrane pik-en-rol. Pomenimo da je Nidam u tok trenutku zabeležio petu asistenciju.

Upravo je Nidam pogodio trojku za 20:12, a onda i brz kontranapad Bakića za +10 domaćeg tima - 22:12. Zvezda je imala dva napada da smanji rezultat, međutim kažnjena je novom trojkom - 25:12. Agoniju Zvezde u napadu prekinuo je Davidovac sa linije penala - 25:14.

Prva deonica je završena rezultatom 29:19, nakon što je Lazić pogodio trojku, a zatim i Reli Ros za dva poena.

Foto: Mornar/MEDIA Pro/aba-liga.com

Druga četrvtina je počela burno - tehničkom za Dušana Alimpijevića koji je pocrveneo od besa. Smatrao je da je Bjelica bio fauliran pod košem u momentu kada je pogodio za 29:21. Reli Ros je iskoristio ''poklon'' i Mornar je vodio sa 32:21. Vratio je Lesor brzo, zakucavanjem i dodatnim bacanjem.

Posle trojke Dangubića za 32:27, trener Mornara Pavićević je zatražio tajm-aut. Ubacio je Pavićević i Nidama koji je nedugo zatim asistirao Lukoviću za zakucavanje (34:27).

Zvezda je imala dva puta priliku da se skroz primakne, pri rezultatu 36:31 za domaće, ali su igrači Mornara dva puta blokirali crveno-bele. Zatim je i Janković promašio zicer, a Luković bio siguran sa linije penala - 38:31. Igrao se 15. minut...

Zicer je možda promašio, ali je Janković u sledećem napadu brutalno zakucao koš Mornara (38:33). Ročesti je na ulasku u 18. minutu nadmudrio Bakića i iznudio bacanja koje je realizovao za 42:39. Ročesti je u tom trenutku postao prvi dvocifren igrač u redovima gostiju. Bio je to njegov 11. poen.

Zvezda je prvi put povela u 19. minutu kada je Feldin pogodio trojku za 42:44, a potom je i Janković bio precizan sa linije 6.75 za 44:47. To je ujedno i bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Foto: Mornar/MEDIA Pro/aba-liga.com

Prve poene u trećoj četvrtini ubacila je Zvezda. Feldin, tačnije. Ubacio je 2+1 za 50:44 u korist gostiju. Potom su usledila dva smušena minuta na obe strane. Zvezda je krala lopte u odbrani, ali početnički grešila u napadu. Za to vreme samo je Davidovac bio polovičan sa linije penala (44:51).

Mornar je svoje prve poene u trećoj deonici ubacio u 23. minutu kada je Luković pogodio jedno bacanje - 45:51. Trojkom Feldina na polovini treće četvrtine, Zvezda je prvi put stekla dvocifrenu prednost - 56:45.

Davidovac je odigrao sjajnu rolu u drugoj polovini treće četvrtine. Zakucao je za 60:48, a onda i ukrao loptu za namernu ličnu Nidama. Pogodio je jedno bacanje za 61:48, a Antić je napravio grešku u koracima.

Pokušao je Pavićević da razmrda svoje igrače tajm-autom, ali je Nidam ušao u seriju promašaja. U 28. minutu Ročesti je napravio svoj četvrti faul i morao je na klupu. Reli Ros je iskoristio dva bacanja za 50:61.

Mornar je na isteku 29. minuta ponovo spustio na jednocifrenu prednost. Najpre je Mugoša pogodio trojku, a zatim i Pavić za dva - 55:63. Ipak, Zvezda je imala +10 na kraju treće četvrtine - 56:66.

Foto: Mornar/MEDIA Pro/aba-liga.com

Mugoša je i na početku četvrte četvrtine bio precizan za tri poena. Smanjio je rezultat na 59:66, a Alimpijević je tada na teren ubacio novajliju Enisa. U prvom dodiru s loptom iznudio je faul domaćeg tima, a u drugom su ga ponovo faulirali. Tada je Mornar izašao iz bonusa.

Dangubić je zabeležio prve poene Zvezde u poslednjoj deonici, da bi Luković potom zakucao za 61:68.

Bjelica je u 33. minutu napravio izuzetno glup faul nad Mićovićem. Nameran! Igrač Mornara je iskoristio oba bacanja, ali ne i loptu sa strane (64:70). Rezulttasku klackalicu, odnosno igru dva za dva, prekinuo je Feldin trojkom za 75:67.

Vratio je Nidam istom merom u 36. minutu (70:75), da bi Bjelica uhvatio važan skok u napadu i pogodio za 77:70. Ali, Ročesti je u narednom napadu napravio petu ličnu grešku i dozvolio Luković da smanji na 72:77.

Trener Barana Pavićević je dobio tehničku grešku, a Feldin pogodio samo jednom za 78:72. I Lazić je bio polovičan (79:72), ali je potom i ukrao loptu nakon koje je Bjelica išao na liniju penala - 81:72. To je ujedno i bio kraj...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    17. decembar 2017 | 20:57

    Zvezda igra taman koliko treba...odlicno

  • Delija (bivsi Realan.)

    17. decembar 2017 | 20:58

    Cekamo komentare ovih malih komsija da je Mornar igrao sa drugom postavom :D

  • Ђокица мали. Ми

    17. decembar 2017 | 20:21

    Из авиона се види да рочестију недају судије да одигра утакмицу. Срамота

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA