≫ 

Alimpijevićev test karijere: Zvezdin trener izlazi na crtu velikom Žocu!

Crveno-beli gosti prvaka Evrope u utorak, žele da ostave što bolji utisak i potvrde dobru formu u kojoj se nalaze

  • 6

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević uoči gostovanja šampionu Evrope Fenerbahčeu u 13. kolu Evrolige izjavio je da njegovoj ekipi sledi "najskuplja škola".

Crveno-veli su ušli u odličan ritam od pobede nad Realom, usledili su trijumfi nad Efesom i Valensijom, a pred put u Tursku upisana je nova "recka" u ABA ligi protiv Mornara.

>>> Zvezdina velika šansa protiv oslabljenog Panatinaikosa: Karte za meč puštene u prodaju!

Jasno je, ipak, da je ekipa Željka Obradovića apsolutni favorit protiv srpskog i ABa šampiona, a biće to i prilika za Alimpijevića da prvi put u karijeri vodi tim protiv najtrofejnijeg evropskog trenera.


- Ekipa Fenerbahčea je odlično reagovala na poraz od Žalgirisa i zabeležila važnu pobedu u nedelju u derbiju turskog šampionata protiv Tofaša. Izvanredan tim koji predvodi Željko Obradović, čovek za koga imam izuzetno poštovanje, veliki je trener, najuspešniji u istoriji Evrolige - nije štedeo komplimente Alimpijević koji očigledno raste i sazreva iz utakmice u utakmice, kao i njegov tim.

- Uz Olimpijakos i CSKA naš naredni protivnik je najveći kandidat za osvajanje titule. I pored toga što često ističemo da igramo bez opterećenja u Evroligi, idemo u Istanbul da odigramo dobru utakmicu -rekao je trener zvezde.

>>> Zvezda gostuje Feneru, Pero Antić preti Datomeu: Doći ću da te opet ošišam! (VIDEO)

Prema njegovim rečima, utakmica u Istanbulu biće još jedan korak u odrastanju i sazrevanju tima, ovoga puta u najskupljoj košarkaškoj školi u Evroligi.

- Izuzetno fizički dominantan tim, uz ogroman individualni kvalitet i jako im je teško parirati. Mi želimo damo sve od sebe, da na kraju nemamo šta sebi da zamerimo. Svi su zdravi, uspeli smo da raspodelimo i svima minutažu u važnoj utakmici sa Mornarom, osim Džejmsu Feldinu, a najveći problem, kao i svim drugim ekipama je umor od putovanja u ovakvom ritmu - rekao je trener crveno-belih.

Utakmica između Fenerbahčea i Crvene zvezde igra se sutra od 18.45 sati.

Turski tim je četvrti na tabeli sa učinkom 8-4, dok zvezda ima odnos pobeda i poraza 5-7.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UŠATI i mali partizai

    18. decembar 2017 | 19:05

    Pobeđivali smo aktuelne evropske prvake, tako da nam se pruža prilika da to i ponovimo. Sport je to i sve je moguće, jer smo sa Žalgirisom koji je pobedio Fenerbahče, odigrali meč na jednu loptu.

  • Micko

    18. decembar 2017 | 20:14

    Tim je dobar, trener je nula

  • Okoreli delija

    19. decembar 2017 | 11:53

    Idemo rastereceni kao autsajderi neka se ponovi Madrid.Ne igraju pare nego srce to je dokazano vise puta mozemo da pobedimo svakog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA