≫ 

Ne pamti se ovakva dominacija jednog srpskog košarkaša: Bogdanović najbolji u 2017, pokupio skoro sve glasove!

Među košarkašicama sa 25 glasova najbolja je Jelena Milovanović

  • 4

Košarkaš Sakramento Kingsa, Bogdan Bogdanović i njegova koleginica iz reprezentacije, Jelena Milovanović proglašeni su za najbolje košarkaše Srbije u 2017. godini.

Bogdanović osmi sportista Balkana: Srba nema u vrhu, Bugarin na tronu!

Prema izboru žirija Košarkaškog saveza Srbije i brojnih sportskih redakcija, Bogdanović je dobio čak 33 od 34 glasa, a jedan je otišao Bobanu Marjanoviću.

Popularni Lider horde, odigrao je sezonu iz snova, pa je ova nagrada samo "šlag na torti" izvanredne sezone u kojoj je sa Fenerbahčeom osvojio Evroligu, potom potpisao za NBA franšizu iz Sakramenta, i na kraju na Evropskom prvenstvu predvodio Srbiju do srebrne medalje.

Među damama izabrana je košarkašica Soprona, Jelena Milovanović koja je osvojila 25 od 33 glasa, ispred prošlogodišnje pobednice Sonje Petrović (6) i Ane Dabović (2).

Podsetimo, pre njih lauerati su bili Ana Dabović i Nemanja Bjelica 2015. godine, a prošle godine titulu najboljih poneli su Sonja Petrović i Miloš Teodosić. Ovogodišnje nagrade biće dodeljene na svečanoj ceremoniji 26. decembra na novogodišnjem koktelu u beogradskom hotelu "Kraun plaza".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzi celina prizren

    20. decembar 2017 | 17:16

    Car

  • SileGija

    20. decembar 2017 | 20:24

    Dajte da i ja shutnem 15 lopti u poslednjih 2min finala, promasim sve, a onda i izgubim zlato jer nisam lider iako bih to mnogo voleo...a onda da mi date priznanje. Pa nije imao ko da sutira, ostali saigraci mi se bave bacanjem kladiva i biciklizmom, pa ajde reko bolje pa da shutiram...mozda budem Djordjevic. Lol

  • Stefan

    20. decembar 2017 | 17:37

    Teodosic!! Br. 1.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA