≫ 

Doktor mu je stavio gips i rekao nema košarke dva meseca! Skinuo ga je već sledeće nedelje pred finale Evrolige i sam uzeo titulu! (VIDEO)

Priča o posvećenosti, želji za uspehom, radu, trudu koji danas fali mnogim mladim košarkašima

  • 3

Jedan od legendarnih srpski košarkaša Zoran Savić bio je i ostao upamćen po neverovatnoj snazi, energiji na utakmici. Iako je imao odlične napadače karakteristike, često se proslavio svojim odbranama na najboljim svetskim centrima.

Osvojio je tri Evrolige, sa Jugoplastikom dve i Kinderom, bio više puta prvak sa klubovima država u kojima je igrao poput Španije, Italije, Jugoslavije.

LEGENDA SRPSKE KOŠARKE ZOKI SAVIĆGM: NBA će ugasiti evropsku košarku

Sa reprezentacijom tri puta prvak Evrope, prvak sveta, olimpijski vicešampion. U intervjuu za Sport klub pričao je o tim vremenima iz 80. i 90. godina kada su igrači bili posvećeni košarci kao nikad. Savić je ispričao kako je jednom sa polomljenom rukom igrao finale Evrolige 1991. (Tadašnjeg Kupa šampiona) sa Jugoplastikom, jer nije želeo da propusti.

- Te sezone sam doživeo tešku povredu pre Kupa Jugoslavije u Rijeci, pukla mi je skafoidna kost na ruci (deo kod zgloba šake).

- I to je dobar primer osećanja pripadnosti ekipi – rekli su mi da dva meseca moram da nosim gips, ali pokojni fizioterapeut Joža Blažić, koji je bio genijalac, stavi mi lakši gips koji sam skinuo bukvalno noć pre fajnal-fora Kupa šampiona. Da sam slušao doktore, ne bih ni igra0.

Savić je u polufinalu ubacio 25 poena, a u finalu 27 poena Barseloni i Jugoplastika je po treći put zaredom postala šampion Evrope

- Danas to možda doktori ne bi ni dozvolili, ali meni nije padalo na pamet da kažem da ne mogu da igram, bilo bi mi nestvarno da ostavim ekipu u tom momentu i da tako završimo sezonu.

- Kad su mi saopštili to za dva meseca s gipsom, rekao sam: “Slušajte, ja za sedam dana imam finale Kupa“. Čovek me gleda i kaže: “Kakvo crno finale Kupa, može da ti istrune ta kost, onda će morati da ti vade iz kuka, može da dođe do komplikacija“.

- Igrao sam na svoju odgovornost – sada sa ove distance vidim da ne da je bilo riskantno, nego je bila ludost, ali osvojili smo trofeje - rekao je Savić.

(Telegraf.rs/Izvor: Sport Klub)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA