Alimpijević označio bivšeg igrača Partizana kao najopasnijeg pred derbi ABA lige

Trener Zvezde ističe Nemanju Gordića kao najznačajnijeg igrača Budućnosti i na njega će staviti poseban akcenat

  • 0

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević smatra da je gostovanje Budućnosti od velikog značaja, ali ne i presudan u borbi za prvo mesto ABA lige.

- Pred nama je utakmica koja može da nam olakša nastavak prvenstva, ali ne znači ništa jer ima još puno da se igra. Utakmice svako sa svakim od pretendenata za najviši plasman tek slede. Dobre partije i forma oba tima garantuju dobru utakmicu, znamo atmosferu koja nas očekuje u Podgorici, ali već smo se navikli na to, pokazali smo i kroz utakmice Evrolige da se nosimo dobro sa pritiskom sa tribina - rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Alimpijević neće moći zbog povrede računa na Ognjena Dobrića u meču timova koji dele čelo Jadrana sa skorom 12-2.

Foto: Marko Todorović

- Budućnost je odličan tim, a Nemanja Gordić je nosilac, za sada ima odličnu sezonu i iznosi većinu stvari u ekipi. Najveći akcenat biće stavljen na njega.

Iskusni prvotimac crveno-belih Milko Bjelica očekuje vrlo kvalitetnu, ali i tešku utakmicu u Podgorici.

- Očekuje nas duel protiv ekipe Budućnosti koja je ove sezone pokazala puno na oba fronta, u ABA ligi i Evrokupu. Poraženi smo od njih u Beogradu i imamo veliki motiv da im se revanširamo. Tim sastavljen od puno kvalitetnih pojedinaca, ali ih na prvom mestu krasi timska igra. Znamo da nas čeka puna Morača, ali već smo navikli da igramo u takvom ambijentu ove sezone kroz velike utakmice u Evroligi - zaključio je Bjelica.

Utakmica 15. kola ABA lige Buducnost - Crvena zvezda igra se sutra od 17 sati u hali Morača.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA