Kad Duda Ivković kaže: Dončić je zreliji od Kukoča i Dražena kada su imali 18 godina!

Zanimljiva analiza trofejnog trenera

  • 1

Jedan od najboljih evropskih trenera Dušan Ivković smatra da je košarkaš Real Madrida Luka Dončić perspektivniji igrač nego što su to u njegovim godinama bili Toni Kukoč i Dražen Petrović.

>>>Veliki NBA zvezdaš oduševio i Grobare: Vučević je odao veliko priznanje Zvezdi i Partizanu

Malo je mladih igrača čije igre mogu da se porede sa legendama igre pod obručima poput Dejana Bodiroge,  Vlade Divca, Tonija Kukoča ili Dražena Petrovića. Ipak, košarkaš koji je sa samo 18 godina zaslužio poređenje sa najboljima svakako je slovenački reprezentativac Luka Dončić.

Foto: Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Tako je njegove igra za grčki Kosmo TV, analizirao Dušan Ivković, koji je u svojoj trenerskoj karijeri vodio najbolje igrače sa ovih prostora i osvojio sve što se može osvojiti.

Duda je izneo zanimljivo poređenje osamnaestogodišnjeg Dončića i igara koje su Dražen Petrović i Kukoč pružali u tom uzrastu i sa kojima je takođe radio.

- Luka je fenomen. Verujem da ni Dražen koji je bio na pleju, kao ni Toni koji je pokrivao pozicije od 1 do 4 nisu bili toliko zreli kao što je to Dončić sada. 

I zaista, kada se uporede brojke, sigurno je da ni jedan igrač van NBA-a u tom uzrastu nije bio toliko dominantan. Luka Dončić postiže 18.1 poen, ima 5.6 skokova, 4.6 asistencija i 1.1 ukradenu loptu uz indeks korisnosti od 25.1 u Evroligi.

Nije ni čudo zašto ima tu čast da ovako njemu govori 74-godišnji trofejni trener.

Neke od najboljih poteza Luke Dončića možete pogledati klikom na link ispod:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ante

    11. februar 2018 | 20:34

    Iskreno- tom coveku sto je pokusao porediti Doncica sa Drazenom verovatno nije bilo dobro ili nikad nije gledao Drazena. Takvih kao Doncic ima dosta i po Srbiji a jedan je bio Drazen sa dvokorakom, lucidnim asistencijama , brzinom i mekom rukom. Imao sam srecu pa sam ga gledao 3 puta protiv Partizana. Zapamtite- ( veliki sam navijac Partizana)- Drazen pa onda ne toliko velika praznina Sale Dj. , Danilovic, Kukoc, Bodiroga iz bivse Juge

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA