Pionir je Pionir, pogotovo pun: Trener Partizana objasnio kakva je razlika kada se igra u polupraznoj hali i pred 6.000 navijača!

Trener Partizana ističe da je još mnogo rada pred njegovom ekipom

  • 6
Nenad Čanak FOTO: Partizan NIS

Košarkaši Partizana ostvarili su važnu pobedu na svom parketu u 17. kolu ABA lige nad zagrebačkom Cibonom rezultatom 80:69. Crno beli su stigli do devetog ovosezonskog trijumfa i ostali u trci za plej-of regionalnog takmičenja.

Nije Partizan imao lak posao, a važnosti pobede svestan je i trener Partizana Nenad Čanak.

- Značajna pobeda za nas, koja nas ostavlja u borbi za četvrto mesto. Utakmica je otvorena jako dobro defanzivno, ali u jednom trenutku, ulaskom nekih igrača sa klupe, dopustili smo Tomasu i Žoriću da se razigraju. To su igrači koji su igrali Evroligu na visokom nivou, znaju da igraju košarku, kažnjavali su svaku našu grešku.

>>>Da li su ove zastave i baš ova pesma poruka Grobara za Kimija, koji se nije pojavio u Pioniru? (VIDEO)

Kapitenski je Novica Veličković predvodio svoju ekipu, a priliku da debituju dobili su i novi igrači u sastavu Partizana. Kvame Von je postigao šest poena, dok se Bondža Si publici u dvorani "Aleksandar Nikolić" predstavio brutalnim zakucavanjem.

Foto: Partizan NIS

>>>Bondža prevario celu odbranu i brutalno zakucao: Novi igrač Partizana na debiju pokazao Grobarima šta mogu da očekuju od njega! (VIDEO)

Ipak, Nenad Čanak je uvideo da su u pojedinim trenucima pojačanja delovala konfuzno, što je i normalno budući da su se tek pridružili ekipi.

- Pogrešio sam možda što mi je u tom trenutku bila ideja da što pre integrišemo Vona i Sija. Možda i po cenu rezultata da budu što više na terenu. Pogotovo je bila konfuzno sa Sijem, jer je bio planiran za dve pozicije. Sve to je donelo lošu drugu četvrtinu i kraj poluvremena. Drugo poluvreme smo odigrali sa dosta boljom koncentracijom u odbrani. Nismo odustali, konotrolisali smo defanzivni skok, malo produžili napad, i dobili jednu ratničku utakmicu - izjavio je Čanak.

Ponovo je Partizan imao problema u šutu, ali je defanziva mnogo bolje funcionisala, pa su crno beli uspeli da slome nezgodnog rivala.

- Opet smo šutirali loše, ali kad ekipa odigra odbranu kao danas ili u Laktašima, onda je lakše iskompenzovati. Imaćemo sada još vremena da uklopimo dva nova igrača, koji imaju kvalitet. Mnogo rada je pred nama za ono što hoćemo da ostvarimo. I na kraju, moram da naglasim da je potpuno drugačije kad igraš pred 6.000 ljudi. Pionir je Pionir, pogotovo pun Pionir - zaključio je trener Partizana.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saki

    21. januar 2018 | 08:56

    Dobili Cibonu pa se digli uskoro sledi spustenje igokea partizan dinamik klubica ima da vas gigant Zvezda jos jednom pregazi.

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    21. januar 2018 | 09:07

    Није много битно што су имали проблем са шутом, кад су се ови у задњем делу склањали како би им олакшали победу, да би им омогућили да се умувају у првих 4. Па чак и да успеју, то им је максимум.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA