Mirotić je novi Pelikan: Čikago menjao Mirotića za Turčina Ašika!

Poznati novinar tvrdi da je sve već rešeno

  • 3

Kako prenosi jedan od najuticajnih novinara ESPN - a Adrijan Vojnarovski, španski reprezentativac Nikola Mirotić prelazi u Nju Orleans.

>>>Izdrži, majstore, znam da hoćeš: Bivši košarkaš kojeg je Glogovac trenirao u poznatoj TV seriji, poslao jaku poruku podrške! (VIDEO)

On je među prvima u četvrtak objavio da je dogovor postignut.

 

Nešto kasnije je, kako se i predpostavljalo transfer i potvrđen. Španski reprezentativac će tako u novom klubu u sezoni 2018/2019 imati platu od 12.5 milina dolara.

 

Zanimljivo je to da će Čikago u zamenu za Mirotića dobiti Tonija Alena, Omera Ašika i budućeg pika na draftu. Ašik se tako vraća u tim za koji je igrao od 2010. do 2012.

Omer Ašik ostaće upamćen navijačima u Srbiji po potezu iz polufinalne utakmice sa Svetskog prvenstva u Turskoj 2010. godine kada je iscenirao povredu posle koje nije šutirao slobodna bacanja on, već njegov saigrač Ender Arslan, inače bolji izvođač.

Nikola Mirotić pre Čikaga, nosio je dres Real Madrida za koji je igrao od 2008. do 2014. godine. Sa reprezentacijom Španije osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu 2015. godine kao i bronzu na Olimpijskim igrama u Riju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    1. februar 2018 | 21:30

    napokon nju orleans imaju adekvatnog sutera spolja, posto imaju dva najbolja igraca kada bi gledali po ekipama u NBA to su entoni dejvis i de markus kazins

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA