≫ 

Dilan Enis dobio srpsko državljanstvo! Zvezda više ne mora da precrta jednog stranca za Kup

Američki plej dobio je pasoš naše zemlje i ubuduće crveno-beli neće imati problem sa viškom stranaca za domaća takmičenja

  • 28

Košarkaš Crvene zvezde Dilan Enis dobio je srpski pasoš, objavljeno je u najnovijem Službenom glasniku. Rešenje o prijemu Dilana Enisa u državljanstvo Srbije potpisala je premijerka Ana Brnabić 6. februara.

Državljanstvo Srbije dobio je i državljanin Bosne i Hercegovine, košarkaš beogradskog Beka Semin Burko.

Dilan Enis je rođen 26. decembra 1991. godine u Torontu, a igrao je za koledže Rajs, Viljanova i Oregon. Početkom decembra potpisao je ugovor na dve i po godine sa Crvenom zvezdom u koju je stigao iz Mega Bemaksa.

Enisov slučaj u Srbiji nije usamljen, pošto su ranije do pasoša Srbije došli i košarkaši, Amerikanci Demarkus Nelson i Čarls Dženkins, kao i Adin Vrabac, bivši igrač Partizana rođen u Sarajevu.

Zvezda je ovim rešila potencijalni problem da pred Kup Radivoja Koraća nema sve igrače na raspolaganju, pošto za domaća takmičenja važi pravilo da najviše četiri stranca mogu da igraju za jedan tim.

Crveno-beli su dolaskom Omića došli u situaciju da bi morali jednog stranca da ''precrtaju'' za Kup ili za KLS, ali je pasošem za Enisa omogućeno da nastupi u najjačem sastavu.

Kup Radivoja Koraća na programu je od 15. do 18. februara u Nišu.

Daljinac

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar. Mड़ञणम

    8. februar 2018 | 20:56

    Zato ne moze da ga dobije zena kojoj je muz pre neki dan poginuo na pruznom prelazu i koja je rodila troje dece kao ni ruski dobrovoljac koji je na Kosarama branio Pravoslavlje i nasu decu gde je izgubio i oko i od 99 god zivi kod nas kao i mnogi drugi zasluzni ovoj zemlji i narodu.

  • Steamroller

    8. februar 2018 | 20:49

    Stancuju se pasosi drzavnom mezimcetu punom parom!

  • Pavle

    8. februar 2018 | 22:02

    Dajte mu i nacionalnu penziju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA