Zvezda i teoretski sve dalje od Top 8: Valensija srušila CSKA, Makabi i Unikaha sigurni!

Lider Evrolige doživeo poraz u Španiji

  • 16

Košarkaši Valensije napravili su veliko iznenađenje i savladali su CSKA iz Moskve na svom terenu sa 103:99.

U dramatičnoj utakmici koja je rešena u neizvesnoj završnici španski tim je uspeo da izdrži pritisak i pokušaj Armejaca da u penal završnici istope pet poena prednosti.

Nando De Kolo je postigao 30 poena, Vil Klajburn 27, a Kori Higins 16. ostali igrači CSKA nisu prešli dvocifren učinak, dok su kdo Valensije čak šest igrača imala više od 10 poena, a najefikasniji je bio Erik Grin sa 19, dok je sjajan bio i reprezentativac Crne Gore - Bojan Dubljević sa 18 poena.

Makabi je savladao Barselonu sa 94:82 i tako dodatno učvrstio mesto koje vodi u TOP 8. Pjer Džekson je predvodio tim iz Tel Aviva sa 18 poena, a pratio ga je Noris Kol sa 14.

Kod Barse se istakao Tomas Ertel sa 18 poena i 10 asistencija, ali je kod Barse najveći problem bila ''tanka klupa''.

Panatinaikos je pobedio Baskoniju sa 80:76 u utakmici koju je obeležio i nesvakidašnji bojkot himne Evrolige od strane domaćeg tima i njihovih navijača.

Po 15 poena postigli su Džejms Gist i Keni Gebrijel, a isti učinak su kod Baskonije imali Rodrigo Bobua i Tornike Šengelija.

Unikaha je bila veoma ubedljiva protiv Efesa i pobedila je sa 81:68. Dragan Milosavljević je postigao 12 poena iz po pet asistencija i skokova. Kod Efesa je Vladimir Štomac imao svega dva poena za 10 minuta.

Ovi rezultati, izuzev pobede Panatinaikosa, ne odgovaraju Zvezdi, koja teoretski i dalje ima šanse za Top 8. Ipak, sada joj je potrebno da ima čak 5 pobeda više od Makabija, koji je na 8. poziciji sa 12 pobeda. Zvezda ih ima 8, a može da popravi taj učinak ukoliko pobedi Armani u petak od 19 časova u Pioniru.

VIDEO: Pogledajte i kako je izgledao poslednji meč Zvezde u Pioniru u Evroligi

Daljinac

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SportBilly

    8. februar 2018 | 23:23

    Jos na pocetku se videlo da nemamo tim za top 8. Da je stari model evrolige (koji je bolji i laksi) igrali bi F4. Ovako nemamo sansi. Da je dato novca koliko je ranije davano kk prošlost, osvojili bi Evroligu.

  • ROBI ZVEZDIN CETNIK

    8. februar 2018 | 23:28

    Nije moguće... F4

  • Nenad

    9. februar 2018 | 09:38

    Covijek se potrudi da u pisanom obliku iznese svoje misljenje, ali je ocigledno da to pojedinim radnicima Telegrafa nije po volji. Pratio sam vas godinama, ali dokazali ste, da neobjevljivanjem mnogih poruka i komentara, niste objektivni.Zelim vam puno zdravlja i uspjeha, i vise demokratije i objektivnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA