≫ 

Samoubistvo Partizana u Tivoliju: Pobeda i plej-of odoše u nepovrat! (FOTO) (VIDEO)

Luda utakmica u Ljubljani posle koje je sve jasno: crno-beli zgubili sve šanse da se plasiraju u doigravanje ABA lige

Košarkašima Partizana više ni teorija kao saveznik nije ostala u borbi za plej-of ABA lige.

Crno-beli su poraženi od Olimpije u Ljubljani, u ludoj utakmici završenoj posle produžetka rezultatom 89:87 u korist Ljubljančana čime je dva kola pre kraja srpski predstavnik izgubio i matematičke šanse da se plasira u plej-of regionalnog takmičenja.

Partizan ima dve pobede manje od četvrtoplasiranog Mornara i slabiji međusobni skor sa Baranima.

>>> Partizan ga se lako odrekao, on sad bukvalno kida: Brutalno kucanje Lukovića koji vodi Barane u plej-of (VIDEO)

Posle skoro kompletiranog 22. kola ABA lige poznati su svi učesnici doigravanja: Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita i Mornar, a još je ostalo da se vidi ko će sa koje pozicije krenuti u polufinalne borbe.

Partizanu je pobeda protiv Olimpije mogla da produži nadu u proekret na tabeli, ali i tada bi crno-beli zavisli od Mornara čije bi kikseve čekali u duelima sa Cibonom i MZT-om u poslednjoj rundi.

Pobeda se konstantno nudila Partizanu u Ljubljani, ali crno-beli nisu umeli da je uzmu.

Beograđani su prokockali deset poena prednosti (61:51) sredinom poslednje četvrtine, serijom grešaka dozvolili Zmajčekima da se po ko zna koji put primaknu, zaprete, na kraju krajeva, i da pobede u triler završnici. Imali su igrači Nenada Čanka i šut za pobedu koji nije iskoristio Von, imali su i seriju 7:0 u produžetku, vođstvo 84:80 u tom periodu, ali ni to u subotu uveče nije bilo dovoljno gostima da slome uporne Ljubljančane i njihov borbeni duh koji je bio na najvišem nivou.

Foto: Petrol Olimpija/Ales Fevzer

Vilijams- Gos je dirigovao u napadu, ubacio je Amerikanac 23 poena, ali mu se na dušu mogu staviti neka nerezonska rešenja u momentima koji su mogli biti prelomni. Von je odigrao najbolji meč u Partizanu, dodao je 17 poena, Veličković je sakupio 12 (šest u prvoj četvrtini, šest u produžetku), Marinković 11...

Upravo je Marinković uputio poslednji šut na utakmici, međutim nije dobacio do koša, i tek tada igrači domaćeg tima mogli su da krenu sa slavljem.

Horvat je briljirao u redovima Olimpije, postigao je 22 poena, doduše sve ih je ubacio do sredine treće deonice (trojke 5/12), Špan je odigrao veoma važnu ulogu u nastavku, njegovi hici bili su presudni da se Partizan održi na bliskom odstojanju (ubacio je 12 poena), Oliver je dodao 13, ali i jako bitnu trojku 100 sekundi pre kraja produžetka, za 84:83...

Uspeli su posle toga igrači Olimpije da odigraju sa više koncentracije, sigurnosti, a meč je poenima iz polaganja rešio Bitl, i tako stavio tačku na mega uzbudljivu utakmicu, a Partizanu spustio rampu za prolazak u plej-of zonu.

Foto: Petrol Olimpija/Ales Fevzer
Foto: Petrol Olimpija/Ales Fevzer

Foto: Petrol Olimpija/Ales Fevzer

ABA liga, 20. kolo

Mornar - Cedevita 89:94

Mega Bemaks - FMP 74:72

Olimpija - Partizan 89:87

Nedelja

Cibona - Igokea 17

Budućnost - MZT 19

Ponedljak

Crvena zvezda - Zadar 18

TABELA: Crvena zvezda 16-3, Cedevita 15-5, Budućnost 15-4, Mornar 12-8, Partizan 10-10, FMP 9-11, Zadar 9-10, Olimpija 8-12, Mega Bemaks 7-13, Igokea 7-12, Cibona 6-13, MZT 3-16.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    11. februar 2018 | 00:42

    E ljudi gledam sad,mracna vremena srpske kosarke 2011 npr finale Aba lige ovih dveju ekipa,Partizan igrao sa Veselim,Dzavai,Dzerels,Gist 2,5 miliona samo za ovakve strance sladili su se pobedama nad jadnom Zvezdom koja je sa juniorima igrala tada,voleo bih da naredne 10 godine ne udju u play off Aba lige zbog takvog bahacenja u proslosti sa apsolutnom podrskom politicara.Voleo bih da im oduzmu sponzore kao Zvezdi 2010 i 2011 da osete sta znaci nepravda.

  • Trumic Mered

    11. februar 2018 | 11:59

    Ako trener nezna zasto Psrtizan redom gubi kako cu ja znat kao navijac ili on nije nikakav trner.

  • Delija (bivsi Realan.)

    10. februar 2018 | 23:30

    Jel se busao Novica?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA