≫ 

Gde je papir o Kirilenku u Partizanu, koliku platu ima Ročesti, ko potura dezinformacije? 5 zbunjujućih stvari sa vanredne konferencije Zvezde (VIDEO)

Predsednik crveno-belih izneo je mnogo informacija, a oko nekih stvari pričao je i u zagonetkama

  • 46

Na vanrednoj konferenciji za medije Nebojša Čović je demantovao natpis iz Informera da su se u svlačionici potukli košarkaši Zvezde i trener Dušan Alimpijević.

On je istakao da su odgovorni za takve "medijske spinove" ljudi iz Partizana, koji žele da se zataška skandal sa skidanja pločica Zvezde sa Žućkove levice.

U gotovo sat vremena vanredne konferencije, izrečeno je mnogo zanimljivih informacija, nekoliko njih uvijeno u zagonetne rečenice o kafićima u Strahinjića Bana, limarima i bravarima, izgubljenoj Partizanovoj papirologiji u KSS o Andreju Kirilenku...

>>> Da li treba da polomim nogu Peri Antiću? Alimpijević o navodnoj tuči sa Lazićem i sukobu u svlačionici Zvezde! (VIDEO)

Ovo je 5 najzanimljivijih stvari sa konferencije, od kojih su neke i pomalo zbunjujuće i mistične.

1. Laži o Zvezdi se poturaju medijima kako bi se zataškao skandal sa skidanja pločica sa pehara Kupa Radivoja Koraća.

Foto: Telegraf

Čović je pomalo u zagonetkama govorio o tome ko je skidao pločice, kao i ko potura medijima lažne informacije o Zvezdi, kako bi se zataškao skandal sa skrnavljenjem Žućkove levice, ali jasno je da misli da iza svega stoji Partizan.

- Pominjao je i da sve možda počinje iz jednog kafića u ulici Strahinjića Bana, takođe je istakao da je analizom snimka na kojima se skidaju pločice Zvezde sa trofeja, stručni bravarsko-limarski radovi i zahtevao da se istaknu puna imena počinilaca.

- Imam informacije iz medija da su novinari zatrpani informacijama posle finala Kupa, da bi se što pre skrenula pažnja sa skandala oko skidanja pločica. Da je to uradio neko iz Zvezde, svi bi već bili saslušavani, vi bi nas škljocali, dobilali biste verovatno i transkripte. Pošto imate pune informacije, dajte puna imena i prezimena, dogovorite se oko slika, ali dosta stručno rukovanje sam video, zato i kažem da su to bravarsko-limarski poslovi i da je to stručno urađeno.

2. Šta su Čović, Alimpijević, Antić i Lazić rekli o navodnoj tuči u svlačionici Zvezde tokom Kupa?

Foto: Telegraf

Čović smatra da trener i igrač koji bi se sukobili sada ne bi bili u Zvezdi da je bilo sukoba.

- Oni ne bi bili u Zvezdi da se tako nešto dogodilo. Zar vi mislite da bi ova uprava dozvolila da dođe do sukoba, i da će dozvoliti da igrači postavljaju treneri, ili polularni kafić u Strahinjića Bana?

Pero Antić je u tekstu Informera okarakterisan kao neko ko je Alimpijeviću "dao žuti karton", a on to ističe kao tešku glupost.

>>> Pero Antić objasnio da li je dao žuti karton treneru Alimpijeviću! (VIDEO)

Foto: Telegraf

- Apsurd je težak, neka je tom novinaru na čast što je napisao da hoću Duletu da dam žuti karton. Neko očigledno hoće da naruši našu hemiju. Dule je trener i on je glavni, šta god da kaže, mi ćemo da radimo, bez obziran na razliku u godinama - rekao je Antić.

I kapiten Lazić je rekao šta misli o tome da je navodno udario Alimpijevića u svlačionici tokom Kupa u Nišu.

Foto: Telegraf

- Ne znam stvarno odakle toj osobi ta informacija. Želeo bih da dođe ispred nas i da kaže odakle mu ta informacija. Trener i ja smo izašli na konferenciju posle Borca i tada nije imao nikakav podliv. Ni protiv FMP-a nije imao podliv. Ne znam odakle ljudima to i što se bave tim stvarima.

Alimpijević smatra da sigurno on ili Lazić ne bi bili u Zvezdi da je došlo do fizičkog sukoba.

- Zvezda je ove sezone pokazala da takva jedna glupost sigurno ne bi bila moguća u Zvezdi. Lazić i ja smo dovoljno moralne osobe i jedan od nas sigurno ne bi bio u klubu da se tako nešto desilo.

- Zar mislite da može da postoji neki narušeni odnos između Lazića i mene, a da to u ozbiljnim košarkaškim krugovima ne može da se sazna. Dogovorite se kada je bio taj sukob? Posle Borca, posle FMP-a, finala Kupa ili posle Bamberga, kada je uvećana ona slika i vide se podočnjaci?

- Na ovoj slici gde imam temperaturu 38, oni meni nalaze podliv. Ali imali smo sastanak, koji će nam služiti kao upozorenje za ubuduće - zaključio je Alimpijević.

3. KOLIKA SU PRIMANJA PERA ANTIĆA I TEJLORA ROČESTIJA?

Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan

Čović je prokomentarisao i navode o visokim ugovorima Pere Antića i Tejlora Ročestija i objavio je kolika su njihova primanja.

- Pero Antić ima 150.000 evra, toliki mu je ugovor. Onda idu priče da Ročesti ima 500.000. Ima duplo manje! Ročesti igra za 250.000 evra. Ko vas to truje? Zašto hoćete da razvalimo nešto što je tako uspešno?

PROZIVANJE PARTIZANA ZAŠTO NE SME DA POKRENE UPPR ZBOG KIRILENKA

Foto: AP/Tanjug

UPPR smo napravili u skladu sa zakonom. Drugi koji ne rade UPPR, ima jasan razlog - morate da pokažete sve papire! A onda će se videti i Tičino (kanton u Švajcarskoj prim. aut.) i kud su išle parice i kako. I kako je Kirilenko bio u Partizanu i kako je otišao iz Partizana. Onda će se to videti. Sve to što vam kažem mogu da vam dokumentujem, iako je dokumentacija u Savezu za Kirilenka izgubljena, a nisu se nigde selili i niko im nije upao noću.

5. RAZMIŠLJANJE O ODLASKU IZ ZVEZDE

Foto: Marko Todorović

Očigledno da je veliki pritisak na Čoviću, koji je ove sezone očigledno najjači. Deluje da ponekad i previše optužuje medije, iako se većina informacija o kojima je pričao, više pojavljuje na društvenim mrežama i forumima, nego u medijima.

Jedna takva je i da on razmišlja o odlasku, pa je dobio pitanje da prokomentariše to i da li je istina, kao i da li postoji navodni sukob između njega i Andreja Vučića.

- Na to gledam kao i na sve drugo što je objavljeno o meni kao javnoj ličnosti. A da razmišljam o tome - razmišljam, jer ovo postaje mazohistički posao. Imate različite komentare, napade, da li ste uradili ovo, ono. Sve u redu. Samo da ne izmišljamo neke stvari. Da završimo uspešnu sezonu, pa ćemo da vidimo.

- To vi radite da je Andrej Vučić navodno protiv Nebojše Čovića, to vi konstantno poturate. I da je Zvezda državni projekat i da Vučić puni naš budžet. Ni prvo ni drugo nije tačno. Mi imamo veliku pomoć, ali neki klubovi imaju i veći novac od države od nas - poručio je Čović.

Pogledajte celu konferenciju:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • REALAN

    26. februar 2018 | 20:31

    Mani se ti zamena teza nego objasni kako si i odakle ti pare da za 4godine vratis 18 mil. duga iplus za svaku godinu si imao prosecan budzet od jos 4 mil.evra sto znaci 16 za takmicenje plus 18 dug daje zbir od 34mil.evra za 4godine.ODAKLE TOLIKI NOVCI MOJI SINOVCI.Ko je ovde DRZAVNI PROJEKAT SVE JE JASNO.

  • Cz

    26. februar 2018 | 16:27

    Prestani više da nas ložiš da mrzimo druge i da skrećeš sa teme ! Odgovori na pitanje kako je Zvezda igrala u Kupu i protiv Nemaca!?

  • pale

    27. februar 2018 | 09:02

    Čoviću koga pokušavaš da lažeš? Pa ispade da je FMP CZ platio više Rakićevića kad ga je otimao od Partizana nego Peru Antića. Usput, Rakićevića ste upropastili, ali nije to prvi slučaj pa sada ostali neka razmisle kad biraju. Što ne kažete koliko ste platili Šilba kojega ste vrlo brzo šutnuli iako ste ga skupo platili. Niste vi imali nikakav UPPR nego vam je otpisan kompletan dug po nečijem nalogu. Kako ste pozitivni i razmećete se parama nakon duga od 15 miliona evra. Što vas toliko brine Partizan? Ja se zalažem da se nađu i kazne krivci za skidanje pločica sa pehara, ali pre toga da se FMP CZ kazni za demoliranje pehara gde se zna da su to radili direktno igrači FMP CZ. Čim ne osvojiste kup odmah nos u tuđe dvorište. Što pre shvatite da ste loši u svakom pogledu to bolje po vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA