≫ 

U susret NBA meču u čast Dražena: Da li ste znali da su Bodiroga i Petrović bliski rođaci? (VIDEO)

Legenda se ne zaboravlja, a povezan je sa našim čuvenim igračem

  • 22

Meč Bruklin - Čikago u noći između ponedeljka i utorka biće u znaku Dražena Petrovića, a malo je poznata priča da je on rodbinski povezan sa Dejanom Bodirogom.

Košarkaški Mocart tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći 1993. godine u 28. godini života, što je bio nenadoknadiv gubitak za ovaj sport.

Netsi će mu još jednom odati počast u ovom meču, ovaj put kao Bruklin (Dražen igrao u Nju Džersiju). Ove godine se navršava 25 godina od tragične nesreće, Netsi će prvih 10.000 gledalaca obradovati figuricom Petrovića, biće prisutna i majka Biserka.

Foto: Guliver: Ken Levine/Getty Images

Inače, po ocu je Petrović u srodstvu sa Bodirogom, koji je o tome davno na jednom televizijskom gostovanju pričao.

- Moja baba, očeva majka je od Petrovića. Moja baba i njegov deda su rođeni brat i sestra. To je jako zanimljivo, imali smo priliku da se upoznamo kada je igrao za Portland, bio sa na turneji sa Zadrom. Igralo se između Finiksa i Portlanda, posle te utakmice smo se upoznali i videlo se da on praktično zna da smo vezani. U praktično dva kilometra su sela Bodiroge - Petrovići - Savovići, to je sve blizu. Ja sam to znao kada sam počinjao da igram, ali nisam pridavao važnost - rekao je Bodiroga, koji je izuzetno cenio Dražena.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Bio je za mene jedan od najvećih igrača svetske i evropske košarke. Nismo se ranije upoznali jer su živeli u Šibeniku, njegov otac je tamo imao službu, tamo se i oženio, imaju rodbinu koja i dalje živi u Zemunu. Jednostavno, nisu ni oni toliko dolazili, nismo imali kontakte, ali sam posle viđao njegovog brata i majku, viđali smo se po Evropi i nekim mestima gde sam ja igrao.

U Španiji su mediji time posebno bili fascinirani, objavljeno je čak porodično stablo.

- To je izašlo u Mundo deportivo, bili su vredni i napravili su celo porodično stablo, toliko im je to bilo interesantno, da dva toliko bliska rođaka naprave takve karijere, baš se se oko toga dobro pozabavili.

Evo šta su Netsi spremili u čast Dražena.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    26. februar 2018 | 21:33

    jedan i drugi su srbi..isto sta je mirko filipovic, g. ivanisevic, bojan bogdanovic, prso..svi su cisti srbi..

  • Rogozin

    27. februar 2018 | 00:08

    Kazemo mi da su oni Srbi, a evo i dokaza. Mogu Hrvati da se busaju u grudi, ali je vinjenica.

  • Kontra

    26. februar 2018 | 21:29

    Da naravno,baba od dejana se prezivala Petrović!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA