Sa ovog pehara sigurno niko neće skidati pločice: Čović o nagradi, Radonjiću i rivalitetu unutar Zvezdine porodice (VIDEO)

Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana za Telegraf sumirao je utiske posle proglašenja košarkaškog tima najboljim timom u okviru crveno-bele porodice

  • 1

Košarkaši Crvene zvezde proglašeni su najboljim timom u okviru crveno-bele porodice na proslavi 73. rođendana SD Crvena zvezda, a pehar je u njihovo ime primio Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

Tokom kratkog govora Čović je rekao da mu je ovo najdraži trofej i da se samo nada da košarkaši neće dosaditi ostalima osvajanjem trofeja.

Želeli smo da saznamo zbog čega je izjavio da mu je ovo najdraži trofej, a on je to objasnio u kamere Telegrafa.

- Zato što dolazi iz naše kuće i od armije naših navijača. Iskazano je kroz priznanje sportskog društva. Mi ga ne osvajamo prvi put, a trudićemo se da ga obezbedimo i za 2018. godinu svojim uspesima. Takva priznanja pokazuju da se naš rad poštuje i vrednuje u našoj kući. Sva druga priznanja su nam važna. Naravno, najvažnije priznanje nam je ABA liga, ali ovo je značajno priznanje za nas i stoji na posebnom mestu na Malom Kalemegdanu.

Foto: Tanjug/Dimirtije Goll

- Da ne pričamo na dan rođendana, a videli ste prethodnih dana i meseci i godina kakve udare sve izdržavamo. I znane i neznane. Važno je da kod kuće imamo stabilnu situaciju.

Zanimalo nas je i postoji li rivalitet između klubova u okviru SD Crvena zvezde, i da li je otud izjava "samo da ne dosadimo ostalima", a Čović ističe da u košarkaškom klubu ne razmišljaju tako i da imaju rivale samo u okviru svog sporta.

- Mi u sportskom društvu imamo klubove u različitim sportovima. Naš rivalitet može da bude samo u našem sportu. Da li postoji, to je novina za mene, nisam razmišljao na taj način, a da li neki drugi razmišljaju - ne znam. Ali jedno sam siguran, sa ovog pehara niko neće skidati pločice - poručio je Čović, prisetivši se skandala posle Kupa Radivoja Koraća.

Pitali smo ga i kolike zasluge za ovo priznanje idu bivšem treneru Dejanu Radonjiću.

Foto: Marko Todorović

- Naravno da je zaslužan, kao i bivši igrači,  ali uprava se nije menjala i mi nismo napravili doživotne ugovore. Sada je nova situacija, novi stručni štab, novi igrači... Ali znam da je i kada je Dejan došao, bila slična situacija kao sada, bilo je puno osporavanja. To smo shvatili kao nešto normalno, svi ljudi imaju pravo da komentarišu, nekima se sviđa ili ne sviđa.

- Ali u sportu je to prosto, na kraju vidite rezultat, ima ga ili ga nema. Ali treba biti objektivan. Rezultat u Evroligi je biti u 16 najboljih klubova u košarci. Svi koji misle da može više, slažem se, i da je možda moglo više, slažem se, ali neka probaju oni - poručio je Čović, koji je nedavno na vanrednoj konferenciji za medije govorio i da razmišlja o odlasku iz Zvezde.

VIDEO: Pogledajte kako je Pižon zaplakao dok je primao nagradu za životno delo

Daljinac

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA