Košarkaš Olimpije se borio za život: Muk na meču FMP-a, Čović celu noć bio uz slovenačkog igrača! (VIDEO)

Strašna scena viđena u Železniku na meču FMP - Olimpija

  • 6

Drama se dogodila na meču FMP - Olimpija u subotu uveče, kada je sve palo u senku povrede Jana Špana, igrača ljubljanske ekipe.

U trećoj deonici, Špan je u jednom duelu doživeo žestok udarac u okršaju sa Nemanjom Nenadićem, našao se na parketu, pa je brzo usledila reakcija lekara.

Foto: youtube.com/ABA LIGA

U društvu Romana Lisca, Nebojša Čović je gledao ovaj stravičan prizor, a zatim je ispratio igrača i bio uz njega u Urgentnom centru.

- Celu noć sam bio uz Špana, puka mu je jagodična kost i strahovali smo od izliva krvi u mozak. Uz pomoć naše doktorke Suzane Milutinović smo vratili momka, oporavili ga, na sreću, sve se dobro završilo - rekao je za Blic Čović.

Kako je navela Suzana Milutinović, inače dugogodišnji doktor ženske košarkaške reprezentacije, Špan je izgubio svest, a najveće zasluge za oporavak imaju neurohiruzi.

Špan je imao prelom jagodične kosti, donjeg poda orbite, maksilarnog sinusa i kontuziju mozga.

- U nedelju ujutru se probudio bez mučnina, obišla sam ga i prvo što je rekao bilo je: Dobro jutro, kako ste? Malo smo se našalili, javio se devojci koja je u Sloveniji, a koja je takođe lekar. Pogledali smo ga i otpustili, važno je da nije u životnoj opasnosti - rekla je Milutinovićeva.

Šta se sve desilo, možete pogledati od 54. minuta i 55. sekunde priloženog snimka.

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com/ABA LIGA

Foto: youtube.com/ABA LIGA

Foto: youtube.com/ABA LIGA

Foto: youtube.com/ABA LIGA

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA