≫ 

Real Madrid, Fenerbahče i Lokomotiva dolaze u Srbiju na košarkaški turnir! (FOTO) (VIDEO)

Humanitarni turnir za mlađe selekcije u Zrenjaninu okupiće buduće evropske asove

  • 2

Zrenjanin će imati tu čast da, na turniru mlađih kategorija "Petrovgrad Basketball U16 Cup" po četvrti put ugosti kadetske timove velikana evropske košarke kao što su Real Madrid, Fenerbahče i Lokomotiva iz Kubana. Posetioci će imati priliku da na delu vide buduće zvezde evropske i svetske košarke, kao i da pomognu oboleloj deci kroz humanitarni karakter turnira.

 >>>Bogdanović u čudu, klinka (8) barata loptom bolje od njega (VIDEO)

Na turniru koji se održava u organizaciji KK Petrovgrad iz Zrenjanina, pored domaće ekipe i ekipe Partizana učestvovaće i Real Madrid, Fenrbahče , Lokomotiva iz Kubana, Stella Azzura iz Italije, kao i mlade reprezentacije Crne Gore i Rumunije.

U zadnje tri godine, koliko traje ovaj turnir, grad na Begeju imao je prilike da ugosti velika imena svetske košarke kao što su  Barselona, Real Madrid, Armani, Darušafaka i Cibona.

Foto: Zajedno za život

Da je ovaj turnir pravi rasadnik talenata dokazuje i to da su na ovom turniru igrali  danas svetski poznati košarkaški talenti, igrači Real Madrida Dino Radončić i Luka Dončić.

Zvaničan program počinje u petak u 14:30 utakmicom između turskog Fenerbahčea i selekcije Rumunije, dok se posle zvanične ceremonije otvaranja od 19:30 očekuje duel Partizana i Real Madrida. Finalna utakmica odigraće se u nedelju od 20 sati u Kristalnoj dvorani.

Ono najlepše što krasi ovaj turnir od samog početka jeste i njegov humanitarni karakter. Ulaznice za utakmice se ne naplaćuju, a svaki posetilac može donirati određeni iznos kao naknadu za ulaz.

Sav prihod od donacija namenjen je fondu Humanitarne organizacije “Zajedno za život” koja pomaže deci u procesu lečenja u zemlji i inostranstvu, kao i njihovim roditeljima. Humanitarnu organizaciju “Zajedno za život” osnovao je Jovan Simić, u javnosti poznat po brojnim humanitarnim akcijama za lečenje dece kao što su aukcije dresova, Sportski Bazari i humanitarne utakmice.

Foto: Zajedno za život

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA