≫ 

Jokić najdominantniji centar NBA lige, a u jednom segmentu ispred njega su samo dvojica monstruma!

Srpski centar je trenutno na trećem mestu po broju tripl dabl učinaka

  • 7

Nikola Jokić je najdominantniji ili bolje rečeno najkompletniji centar NBA lige. Meč protiv Detroita završio je sa novim tripl-dablom, osmim u sezoni, a 14. u karijeri. Ovo mu je drugim u tri poslednje utakmice, pošto je fenomenalan bio i u pre nekoliko dana protiv Sakramenta, gde je do takvog učinka došao u rekordno kratkom vremenskom periodu.

>>> Jokić ima monstruoznu statistiku u februaru, skoro tripl dabl u proseku!

Ovoga puta je imao 23 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Na sve to je dodao i po tri blokade i tri ukradene lopte! Dominirao je kao nikad do sada protiv tima kome je centarska linija najjače oružje.

>>> Jokić će zarađivati više od 100 miliona dolara i postaće najplaćeniji srpski NBA igrač ikada: Biće to duplo više od Divca i Stojakovića (VIDEO)

Jokić je trenutno treći igrač u NBA po broju tripl dabl ostvarenja, a ubedljivo je prvi centar koji ima taj segment igre. Ispred njega su samo Rase Vestbruk sa 21 i Lebron Džejms sa 14 tripl dabl učinaka ove sezone.

Naš as ima 8 kao i krilo Filadelfije Ben Simons, a na četvrtom mestu su Demarkus Kazins, Drejmond Griin i Džejms Harden sa po tri.

Inače prosečno ove sezone Jokić beleži 17, 2 poena, 10,4 skoka, 6,1 asistenciju po utakmci.

Foto: AP/Tanjug
Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draleRS

    16. mart 2018 | 14:15

    najbolji srbin ikad u NBA je pit maravic,sin petra maravica

  • Sinisa

    16. mart 2018 | 17:49

    Ne mogu da se porede jabuke I narandze. Nikola je strašan košarkaš,Ali ova današnja NBA I ona pre 10 godina nisu iste.Pogledajte centre protiv kojih igra Jokić pa se setite protiv koga su igrali Divac i Stojaković

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA