Vanzemaljci su noćas sleteli, dogodilo se nemoguće: U NCAA poslednji tim izbacio prvi!

Amerikanci u čudu posle istorijskog uspeha malog kluba

  • 3

Na finalnom turniru američke koledž košarke (NCAA), poznatom u SAD kao "martovsko ludilo", noćas se u Šarlotu dogodilo nešto nezamislivo, jer je prvi put u istoriji takmičenja najslabiji tim eliminisao apsolutnog favorita.

>>>Bogdan i drugovi srušili šampione lige! (VIDEO)

Malo poznati Univerzitet Merilend za okrug Baltimor (UMBC), koji je turnir započeo sa 16. pozicije u rankingu, u prvoj rundi prosto je "pomeo" sa parketa apsolutnog favorita Virdžiniju, univerzitet koji je bio rangiran kao najbolji koledž tim u Americi.

Rezultat utakmice između UMBC Retriversa i Virdžinija Kavalirsa, tima koji je na turnir stigao sa čela Konferencije Atlantska obala (AC C), najjače u SAD, glasio je neverovatnih 74:54.

Ovo je prvi put u istoriji "martovskog ludila" da 16. tim pobedi prvog favorita, jer su u prethodnih 135 takvih mečeva autsajderi gubili svaki put.

Foto: Tanjug/AP

Ono što uspeh Retriversa čini još neverovatnijim jeste činjenica da su na turnir ušli kao najgori 16. rangirani tim u novije doba i to iz slabašne Konferencije Amerika istok, a da su pre samo dva meseca od konferencijskog rivala Olbanija izgubili sa čak 44 poena razlike - 83:39.

Najbolji opis onoga što se desilo u Šarlotu dao je za ESPN sportski analitičar CBS Sportsa i simpatizer Virdžinije Bil Rafteri.

- Jel znate šta je ovo? Ovo je kao ono kada kažete ''pa, dobro, jednog dana će vanzemaljci sleteti ovde i biće čudesno''. Ali, u stvari u sebi mislite ''ma daj, čoveče, svi znamo da vanzemaljci ovde nikada neće sleteti- kazao je Rafteri.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    17. mart 2018 | 13:28

    Ma da... Verovatno su bile dobre kvote na kladionicama. Već odavno se ništa slučajno ne dešava u sportu.

  • Šile

    17. mart 2018 | 13:39

    I kod nas se čuda dogadjaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA