≫ 

Bjelica blistao u pobedi Minesote, Bobi igrao 2 minuta i opet bio u centru pažnje (VIDEO) (FOTO)

Minesota i Klipersi zabeležili važne pobede u borbi za plej-of

  • 4
Foto: Tanjug/AP

Ekipe srpskih košarkaša zabeležile su pobede u protekloj noći u NBA ligi. Minesota je na svom terenu savladala Atlantu sa 126:114, dok su Los Anđeles Klipersi slavili na gostovanju Finiksu sa 111:99.

Nemanja Bjelica je pružio odličnu partiju u pobedi nad Atlantom. Postigao je 14 poena, imao 6 skokova, 3 asistencije i jednu ukradenu loptu za 37 minuta na parketu i bio je treći strelac svoje ekipe. Imao je i odličan procenat šuta (6 od 8 ukupno, a 2 od 4 za tri).

>>> Vrhunska Bobijeva asistencija u stilu Teodosića: Ameri u čudu kada su videli šta je uradio (VIDEO)

Briljirao je Karl-Entoni Tauns, koji je sa 56 poena oborio rekord franšize Timbervulfsa. Čitava ekipa bila je podređena centru Minesote, koji je igrao partiju karijere. Uz to je imao i 15 skokova, 4 asistencije i jednu blokadu, a šutirao je neverovatnih 6 od 8 za tri (19 od 32 ukupno iz igre).

Upravo je i Bjelica bio deo jedne od najboljih akcija na utakmici, kada mu je sjajno asistirao za silovito zakucavanje.

Endrju Vigins je postigao 17 poena i samo je još on bio iznad Bjelice po postignutim koševima.

U redovima Atlante su se istakli Majk Muskala sa 24, Torian Princ sa 21, i Ajzea Tejlor sa 20 postignutih poena.

Miloš Teodosić zbog povrede, koju je zaradio na prethodnoj utakmici nije igrao u pobedi nad Finiksom, dok je Boban Marjanović na parketu proveo svega dva minuta. Za to vreme je imao dva skoka i jednu asistenciju i jedan promašen šut iz igre.

Bobi je bio u centru pažnje zbog dešavanja van parketa, kao što je bio slučaj kada je u rukama držao bejzbol lopticu, koju je držao prstima i u njegovim rukama je delovala kao kliker.

Takođe, bilo je i zanimljivo kako se u jednom momentu Bobi našao na parketu pored Tajlera Ulisa. Tako su se jedan do drugog našli najviši (222 cm) i najniži košarkaš NBA lige (uz Ajzeu Tomasa sa 175 cm), pa smo na neki način dobili i istorijsku fotografiju.

Printskrin: Twitter.com/@FlyByKnite

Klipersi su ovom pobedom ostali u trci za plej-of, gde će se voditi velika bitka do kraja regularnog dela na zapadu. Odgovarao im je i poraz Jute od Bostona u poslednjim sekundama meča, pa sada imaju samo jednu pobedu manje od Džezera.

Najbolji u redovima Klipersa bio je Tobijas Heris sa 27 poena. ostin Rivers je dodao 18, a De Andre Džordan je imao 13 poena i 15 skokova. Najbolji u redovima Finiksa bio je upravo Tajler Ulis sa 23 postignuta poena.

Lebron Džejms je imao fenomenalnu partiju u pobedi Klivlenda na gostovanju Šarlotu od 118:104. Postigao je 41 poen i imao 10 skokova i 8 asistencija.

Filadelfija je vezala 8. uzastopnu pobedu i pokazala da je ozbiljan kandidat za finale, a možda i favorit iz senke za titulu. Briljirao je Dario Šarić sa 26 poena i 14 skokova, dok je Džoel Embid doživeo težak udarac u glavu i završio je u bolnici posle sudara sa saigračem Markelom Fulcom i posle 8 minuta na parketu morao je da napusti igru i da ode na snimanje glave.

Nikola Vučević i Mario Hezonja su imali izvanredne partije za Orlando, ali je njihov tim poražen od Bruklina. Crnogorac je postigao 24 poena i imao 15 skokova i 5 asistencija, dok je Hezonja ubacio 23 poena. Ipak, to nije bilo dovoljno za trijumf.

Rezultati:

Šarlot - Klivlend 104:118

Orlando - Bruklin 104:111

Filadelfija - Njujork 118:101

Memfis - Portland 108:103

Minesota - Atlanta 126:114

Juta - Boston 94:97

Finiks - LA Klipers 99:111

LA Lejkers - Dalas 103:93

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    29. mart 2018 | 10:17

    hrvati igraju strasnu kosarku u NBA, ovaj hezonjua dobar u prodoru i u sutu za tri poena, saric je svugde dobar samo jos da bude odlican sa asistencijama i bice super star.. mladi ante zizic, dobija sansu u klivlendu na insistiranje lebrona dzejmsa.. ivica zubac igra kosarku slicnu nasem jokicu,mlad jeste,ali ima velikog potencijala, dok je onaj dragan bender nesto slabiji igrac,ali ume da igra kada ga krene a o bojanu nogdanovicu ne treba trositi reci,covek igra stvarno fenomenalno, sto se nasih tice.. bjerlica je dobar,mogao bi svaku utakmicu dok nema batlera da gura preko 15 poena,teodosic bi morao bolje,makar po broju asistencija zbog cega je i doveden u NBA, bobi mora da dobije sansu,ovo mi je glupo,gleda ceo mec, i kad vode i kad gube 30 razlike on je na klupi,meni je toi glupo,ili je trener toliko glup,bogdan mora da postize preko 15 poena u proseku, i makar preko 5 asistencija ,on je bek suter.. to je njegov stil igre, jokic igra promenljivo,ali je i to promenljivo na sasvbim dobrom i vrhunskom nivou,sto se tice vucevica, ovaj crnogorac je ostavio do sada veliki trag u NBA,i sve osim reci hvale i cestitke je malo, sto se tice ovih muslimana iz Bosne, teletovic je dobio otkaz,mada zna da igra.. a ovaj jusuf nurkic koliko je dobar kao igrac,svaka cast.. toliko nije kao covek,ali nekad je bitnije biti covek... da je sada yugoslavija, imali bi mi zlato na svakom prvenstvu u napred

  • Srdjan

    29. mart 2018 | 09:12

    Gazi Bjeli

  • Kotez Ciganin Keba

    29. mart 2018 | 09:30

    Bobi,predji iz NBA u Medrano. Napravio si sam SPRDNJU OD SEBE zbog novca. Nisi ti nikakav sportista,ti si samo GLADAN DOLARA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA