Svemoćni Lebron izjednačio Džordanov rekord star 17 godina - protiv Džordanovog kluba! (VIDEO)

Utakmica sa Šarlotom bila je 886. po redu na kojoj je Kralj imao dvocifren košgeterski učinak

  • 0

Nezaustavljiv je bio as Klivlenda Lebron Džejms i prethodne noći, Kavsi su upisali pobedu u Šarlotu rezultatom 118:105, uz 41 poen lidera vicešampiona.

>>> Džejms zatrpao koš Netsa: Ubacio 37 poena i stao uz rame Melounu i Džordanu po jednom rekordu! (VIDEO)

Bilo je ovo još jedno specijalno veče za jednog od najboljih igrača u istoriji košarke jer mu je uspelo da upiše novi rekord, tačnije da ga izjednači i stane uz rame sa legendom ove igre Majklom Džordanom sa kojim je sad u egalu po broju utakmica u kojima je imao dvocifren poenterski učinak.

"Leteći" je postavio lični i rekord NBA lige u periodu od 1986-2001.

Kao u najboljem holivudskom filmu, pogodilo se da Džejms izjednači Džordanov rekord baš protiv kluba čiji je većinski vlasnik upravo nekadašnji šestostruki šampion lige sa Čikago Bulsima!

Utakmica sa Šarlotom bila je 886. na kojoj je Lebron imao 10+ poena, a priliku da prestigne Džordana, koji je 17 godina bio vlasnik ovog rezultata, Lebron će imati u narednoj utakmici protiv Nju Orleansa.

Džordan nije prisustvovao utakmici posle koje je i lider Hornetsa Kemba Voker imao čime da se ponosi - postao je najbolji strelac u istoriji franšize!

Plej Šarlota ubacio je 21 poen i tako "prebacio" brojku od 9.839 poena koliko na svom kontu ima od prošle noći drugi košgeter kluba Del Kari, otac zvezde Golden Stejta Stefa Karija.

Džordan je čestitao Vokeru, ali nije imao poruku za Lebrona.

- Postati najbolji strelac franšize svih vremena je velika stvar i potvrda predanog rada i truda koji je uložen, pasije prema košarci. Kemba je pravi primer toga šta znači biti Hornet - poručio je Džordan.

Pogledajte samu završnicu utakmice i čestitke koje je Voker primio od saigrača i igrača Klivlenda. Pustio je i suzu...

Pogledajte i sve poene Lebrona protiv Šarlota.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA