≫ 

Poznat konačan plasman Evrolige i parovi četvrtfinala: Real "birao" PAO, Valensija spustila Zvezdu na tabeli

Crveno-beli su završili Evroligu kao 14. na tabeli

  • 16
Luka Dončić; Foto: MN Press

Završena je regularna faza Evrolige posle koje su poznati svi parovi četvrtfinala. Real Madrid je u poslednjoj utakmici 30. kola savladao Bamberg sa 106:86 i tako je rešena poslednja dilema kada je generalni plasman u pitanju.

Nakon što je Želgiris u Pireju savladao Olimpijakos pola koša razlike (86:85) poenima Jankunasa u poslednjim sekundama meča, bilo je neizvesno da li će Olimpijakos ili PAO završiti kao 3. i 4. na tabeli.

Nikola Milutinov je u redovima Olimpijakosa postigao 15 poena i imao 9 skokova, a efikasniji od njega bio je samo Spanulis sa 16 poena. Kod Želgirisa se istakao Brendon Dejvis sa 18 poena, kao i Jankunas, koji je postigao 15, uključujući i koš za pobedu.

Vasilije Micić je postigao pet poena i imao 3 skoka i 2 asistencije.

Real Madrid je pobedom nad Bambergom "birao" da igra protiv Panatinaikosa u četvrtfinalu.

Entoni Rendolf je postigao 23, a Džejsi Kerol 19 poena, dok je Luka Dončić dodao 12. Kod Bamberga je Dejan Musli postigao 16 poena i imao 8 skokova. Samo je Denijel Heket bio efikasniji od njega sa 17 poena, dok je Luka Mitrović postigao 3 poena.

Pobedu je upisala i Valensija, koja je bila bolja od Makabija sa 87:84, uz 15 poena Bojana Dubljevića. Tako je Valensija došla do 12. pobede i 11. mesta na tabeli, čime su preskočili Zvezdu, Barselonu i Bamberg koji imaju po 11.

Zvezda je na kraju završila na 14 poziciji, iako ima isti skor kao i Bamberg i Barsa, ali je u tom krugu imala nalošiji međusobni skor, što ne bi bio slučaj da je Valensija ostala među ekipama sa po 11 pobeda.

Parovi četvrtfinala

CSKA - Himki

Fenerbahče - Baskonija

Olimpijakos - Žalgiris

Panatinaikos - Real Madrid

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    7. april 2018 | 08:40

    14 mesto, lepo od koliko 12 ekipa

  • Pfc

    6. april 2018 | 23:20

    Top 14!

  • Marko

    7. april 2018 | 03:29

    Mozda je moglo i bolje ali ok, ja sam zadovoljan. Bitno mi je da uzivam u kosarci uz gledanje mog omiljenog kluba, sve ostalo je manje vazno ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA