≫ 

Zvezda pala u Pioniru, Budućnost krenula po titulu! (VIDEO)

Posle velike borbe Podgoričani su došli do velike i važne pobede

Nikola Ivanović odlično je organizovao napade gostiju; Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Budućnosti , 80:76 (22:25, 16:12, 19:26, 19:17) prvi meč finala regionalne ABA lige u punom Pioniru!

>>>Alimpijević: Budućnost je u ABA ligi koristila naš umor, ali naš prioritet se zna

Zvezda je očajno ušla u meč i nije imala rešenje za "pik" gostiju. Uspeli su do poluvremena da stabilizuju igru. Ipak, treća deonica i greške u odbrani vratile su Budućnost u meč, a ukazanu šansu iskoristili su na najbolji način.

Priliku da izjednači, Crvena zvezda imaće već u utorak od 18.30 časova, takođe, u hali Aleksandar Nikolić.

Malo je falilo da Janković preokrene utakmicu; Foto: MN Press

Prvu četvrtinu gosti iz Podgorice počeli su furiozno, serijom od 7:0. Crveno beli nisu se snašli na pikenrol akcije gostiju pa je Alimpijević bio primoran da odmah traži tajm aut.

Domaći su imali problema sa šutom koji je u jednom momentu iznosio "samo" 2/8. Ipak, do kraja Zvezda je uspela da uhvati rezultatski priljučak.

Posle efikasne prve deonice, usledila je nešto neefikasnija druga. Zvezda je odlično "zategla" odbranu, a trojkom Dilana Enisa, sredinom druge četvrtine prvi put je povela na meču. Posebno je zanimljivo, da Budućnost nije dala koš skoro 5 minuta u ovom delu igre.

U trećoj četvrtini viđena je rezultatska klackalica. Zvezda se prvo "odlepila" na +8, ali se posle greške i faula Feldina, i tehničke koja je suđena Alimpijeviću, Budućnost u potpunosti približila domaćinu. Bio je ovo prelomni momenat utakmice.

Loše veče imao je Davidovac, Foto: MN Press

Feldin je promašio dva slobodna bacanja. Tada je Petar Popović, odmah u sledećem napadu, postigao novu trojku da bi i Nikola Ivanović, posle još jednog promašaja Feldina, dodao još tri poena, za vođstvo Budućnosti.

Do kraja, Zvezda je pokušala da zaustavi napade Podgoričana koji su u jednom delu četvrte deonice imali i plus 10. Na samo minut do kraja,  crveno-beli su preko Jankovića uspeli da smanje na "samo" plus tri, ali su gosti odoleli napadima i došli do vredne pobede na gostovanju.

Sastavi: 

Crvena zvezda: Kešelj, Davidovac 4, B. Lazić 2, Dobrić 4, Feldin 10, Janković 12, Ročesti 13, Omić 14, Lesor 5, Enis 8, Jovanović, Bjelica 4

Budućnost: Ivanović 20, S. Šehović 3, Doelman 13, Barović 2, S. Šehović, Gordić 18, Ilić, Z. Nikolić 6, Gibson 10, Popović 3, Lendri 5, D. Nikolić

Pero Antić i ovaj meč posmatrao je sa klupe; Foto: Telegraf

Termini utakmica

Ponedeljak, hala Pionir - 19

Utorak, hala Pionir - 18:30

Petak, hala Morača - 20

Eventualni četvrti i peti meč

Subota, Morača - 21

Ponedeljak, Pionir - 19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    9. april 2018 | 20:59

    Kad bi Buducnost sutra iskoristila psiholosku prednost finale bi bilo gotovo.

  • Dzoni

    9. april 2018 | 20:59

    Jel opet Partizan kriv.

  • NekoKo

    9. april 2018 | 20:37

    Dokle više ova priča sa Bjelicom, Feldinom i Lazićem kao nekakvim bitnim igračima. Pa oni nisu ni za po par minuta po meču. Uništavaju sosptveni tim da je to katastrofa. Poptuno prmašena gomila igrača i to je ključ svega. Poslednja stvar koju ako trener kani nešto promeniti pa kud puklo da puklo jeste da više u igru do kraja serije ne uvodi igrače koji deluju kao da su pali sa duda, a to su: Feldin, Bjelica, Lazić i Janković. Ovaj poslednji je najgluplji igrač ikada viđen na ovim prostorima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA