≫ 

Zašto za Zvezdu i nije toliko loše ako ne bude igrala Evroligu?

Ako se desi da Zvezda bude morala da igra u Evrokupu to ne znači da je to nešto loše za klub

  • 36

Samo u Srbiji se sport doživljava toliko emotivno da je poraz smak sveta, a pobede važnija i od života. Zato naši navijači često tuguju kada se dese situacije da njihov klub ne uspe da postigne uspeh. U ovom slučaju košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da osvoje ABA ligu koja je bila primarni cilj i da time obezbede Evroligu.

>>> Psihološke igre Čovića: Znalo se da će Zvezda da igra, ovaj trik mu je uspeo protiv Partizana 1998!

Mada, još se ništa ne zna, moguće je da će crveno -beli umesto Budućnosti igrati, baš kao 2014. kada su nastupili umesto Cibone. Ipak da sačekamo konačnu odluku.

Ali, da pogledamo sa druge strane i ako ne budu igrali, zašto se to doživljava kao neka katastrofa? Evrokup nije takmičenje ranga Evrolige, ali ima kvalitet što se pokazalo i na primeru Budućnosti koja je stigla do same završnice (četvrtfinala). To ih je dobro pripremilo za Zvezdu koju su onda savladali u finalu plej - ofa.

Sigurno bi napravio dobar tim za napad na trofej u Evrokupu: Nebojša Čović predsednik Crvene zvezde Foto: MN Press

Igranje Zvezde u Evrokupu ne mora da bude loše. Štaviše, može da pomogne klubu da se reorganizuje na svim nivoima. Da se zadrži kostur ove ekipe (većina igrača ima dugogodišnji ugovor, osim stranaca), da se obezbedi realan budžet koji će moći da se ispoštuje da se ne bi ponovila ona prošla sezona kada je rasprodat šampinski tim da bi se vratili dugovi. -

Igranje u Evrokupu je prilika da se isforisraju mlađi igrači poput Boriše Simanića i Alekse Radanova koji su u FMP-u na pozajmici. Realno je da se za narednu sezonu vrate, ali je možda prejako za njih da igraju Evroligu odmah, jer svakako i ne bi igrali ( setimo se Rebića ranije i Dobrića prošle sezone igrao 5 min u proseku, a ove igra 15 min)

Prema tome, ako su Radanov (20) i Simanić (19) ekstra talenti onda je bolje da se razviju u Evrokupu i ABA ligi, a da se onda sledeće sezone napadne Evroliga kroz jadransko takmičenje. Zvezda će svakako biti jedan od dva, tri favorita za osvajanje. Tako da će imati priliku da ponovo obezbedi Evroligu.

Budućnost Zvezde i momci za velika dela: Aleksa Radanov (levo) Stefan Lazarević (u sredini) Boriša Simanić (desno) Foto: MN Press

Osim njih dvojice igranje u Evrokupu bilo bi dobro i za ove igrače iz sadašnje sezone, pre svega Nikolu Jovanovića koji se nije snašao na jak ritam u Evroligi. U drugom po rangu takmičenju su igrači slabijeg kvaliteta ( mada ima i vrhunskih u rangu Evrolige, poput Skotija Vilbekina prim. aut), tako da bi Jovanović imao dobru priliku za kaljenje.

I poslednja stvar, mada ne manje važna, sa ovim iskustvom iz Evrolige, sadašnja ekipa Zvezde bi uz dobro vođenje mogla da sledeće sezone dođe i do finala Evrokupa. Videli smo da je Bajern došao do polufinala, a onda volšebno ispao iako je imao 23 poena razlike protiv Darušafake. Zašto Zvezda ne bi napala trofej Evrokupa, ako se kockice poklope stvori dobra hemija nije nemoguće.

VIDEO: Ovako je jedan navijač Zvezde napao košarkaša Budućnosti

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepo je vreme

    16. april 2018 | 15:16

    Za njih je najbolje da se vrate u predgradje, da više ne brukaju košarku...od kad zajahase ugasise sebe pa ostale...

  • zorzi nis

    16. april 2018 | 15:33

    Znaci dobro je sto smo izgubili od Buducnosti? Super, svaka cast Covicu ucinio nam Je svima uslugu neosvajanjem trofeja. Ja sam se bas nasekirao ali sada mi je lakse jer sam skapirao da je poraz dobar za nas klub

  • Косингас

    16. april 2018 | 16:25

    Звезди треба квалитетан тренер. Таленте има.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA