≫ 

Čović: Povratak mog sina u Zvezdu je bila trenerova ideja, Bjelicu pitam - gde si bio 34 godine?

Prvi čovek crveno-belih govorio o promenama u klubu

  • 43

Burno je bilo u KK Crvena zvezda prethodnih dana!

Crveno-beli su najpre ostali bez trofeja u ABA ligi, da bi zatim i igrački kadar pretrpeo promene pred početak Super lige.

Mali Kalemegdan je napustio Dilan Enis, strani mediji javljaju i Milko Bjelica, a timu su priključeni Filip Čović i Aleksa Radanov iz FMP-a.

- Crvena zvezda je jedino mogla da dovede igrače iz FMP-a. Filipa nisam vratio ja, već trener Dušan Alimpijević. Podržao sam tu ideju. Jeste Filip pre šest godina napustio tim zbog pritiska, ali je tada bio mlad, sada ima 29 godina i verujem da zna da se nosi sa time - rekao je Čović za Pink i dodao:

- Enisom smo bili nezadovoljni i pustili smo ga da ode. Što se tiče Bjelice još uvek se ništa ne zna. Licenciran je za Superligu Srbije. Bio je jedan od najboljih igrača do januara, a onda je usledio pad. Kaže ''ne zna da se nosi sa pritiskom'', a ja ga pitam gde je onda bio 34 godine. Bjelica je naš najskuplji igrač, sa 400.000 evra bez premija. A, igrač za koga misle da smo dali kamione i avione (Pero Antić) je 150.000 evra. Ko ne veruje, neka dođe da vidi. Plate Ročestija i Lesora? To je nivo od 250.000 dolara.

Filip Čović na meču protiv Partizana Foto: Marko Todorović

Osvrnuo se Čović još jednom na poraz od Budućnosti u finalnoj seriji ABA lige i gubitka Evrolige.

- Nije katastrofa. Niko nije umro. Izgubili smo u neregularnim uslovima, ali šta da se radi, idemo dalje. Gledamo ka Superligi, da osvojimo domaće prvenstvo. O Evrokupu ne razmišljamo, daleko je avgust. Još uvek se ništa ne zna - rekao je Čović i nastavio:

- Ako neko može bolje, evo neka dođe, samo me plaši da će sve da se vrati na vreme kada sam ja dolazio.

Ponovo je Čović još jednom da Budućnost nema uslove za Evroligu.

- Budućnost ne ispunjava uslove za Evroligu, ali vidim da im je nuđeno da igraju u Skoplju. Posle ovih izbornih rezultata u Crnoj Gori imaju potencijal i za nemoguće stvari, da se napravi hala za tri meseca. Prošlo je kako je prošlo, Budućnost je osvojila, neka igraju Evroligu, ali ovo ne sme da se ponovi. Pa, sam predsednik kluba Dragan Bokan je dao izjavu da je postao ‘prvi koji je uspeo da obezbedi ravnopravno suđenje 50-50, da se izborio za to i da je učestvovao u tome. Pa on je nedavno bio prvi predsedavajući lige, a Veber iz Cedevite je bio tada drugi, zar tad nije bilo regularno? Javno priznaje da je lobirao sudije… Gde je to dozvoljeno - pita se Čović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    18. april 2018 | 00:23

    Ha,ha..Trenerova ideja da dovede tatinog pleja..Mene bi bilo sramota da ovo kažem.Inače,čak i da je tačno to što Čović kaže,mora se priznati da je taj tzv. trener pokazao šta zna i ovaj se "izbor" stvarno uklapa u sve što smo do sada videli.

  • Zoran

    17. april 2018 | 23:37

    Realno je da he Buducnost pobedila Zvezdu 5 od 6 puta ove sezone. Da je Zvezda bolja pobedila bi ih olako. Nego nije bolja. Moze sad Covic da mlati sta mu volja, ali dzaba. Gledao sam ja utakmica gde je Zvezda dobijala iako je sudjenje vidno protiv nje. Plus da dodam da je Zvezda u prvoj utakmici imala sut za pobedu i u zadnjoj izjednacen rezultat i gresku svojih igraca izgubljenu loptu. To nije sudija kriv.

  • Milos

    18. april 2018 | 00:19

    Prvo da se ogradim u startu ja sam Partizanovac ,ali to nije bitno u ovom trenutku.Slusam ovog patuljka danima kako daje neke svoje komentare i lupeta gluposti.Vezano za ovu vest i Milka Bjelicu ja decka ne gotivim,ali on je najskolovaniji igrac Zvezde u ovom trenutku i nije lepo da ga sada pljujes,a nosio je veci deo sezone.A druga stvar places zbog poraza u finalu ,a izgubio si 5 od 6 meceva ove sezone.Pusti te price vise i prestani da manipulises ljudima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA