≫ 

Real bukirao kartu za Beograd, Himki konačno pobedio Armejce! (VIDEO)

Kraljevski klub deli jedna pobeda od fajnal fora u Beogradu

  • 0
Džejsi Kerol na meču sa Crvenom zvezdom; Foto: MN Press

Posle velike drame i borbe u Madridu košarkaši Reala, posle pobede nad Panatinaikosom, 81:74 (17:17, 23:17, 17:19, 24:21), uspeli su da povedu sa 2:1 u okviru četvrtfinala Evrolige i u sločaju pobede u sledećem duelu igraće na fajnal foru u Beogradu.

>>>Baskonija uzvratila, Gudurić najpreciznije gađao, ali Fener mora na popravni

Borba za svaku loptu -  tako se najkraće može opisati sve ono što su dva velikana evropske košarke priredila večeras u Madridu. Posle atinskih 1-1 serija je preseljena u Španiju u kojoj je viđen tvrd i neizvestan meč do poslednjeg minuta. Ključni momenat susreta bila je trojka Kerola na 50 sekundi pre kraja, kada je uz pogodak bio i fauliran.

Vodio je Real tokom većeg dela meča da bi u poslednja dva minuta poenima Majka Džejmsa rezultat na semaforu bio nerešen 70:70. Usledio je tajmaut posle kojeg su domaći zaigrali mnogo bolje, vratili razliku od nekoliko koševa prednosti i to trojkom Kerola na 50 sekundi pre kraja, uz koju je bio i fauliran. Kraljevski klub je otišao na nedostižnih 77:72 i tu prednost uspeli su da održe do poslednjeg momenta meča.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džejsi Kerol sa 17 poena i uz stoprocentni šut (3/3 za 2 i 3/3 za 3 poena uz 2 realizovana bacanja).

Sa druge strane, Nik Kalates imao je 26 poena, Džejms Gist je dodao 15, a Majk Džejms ubacio 14 poena za gostujuću ekipu.

Zanimljivo, na terenu se posle višemesečne pauze našao i Serhio Ljulj. Da  podsetimo, četvrti meč na programu je u Madridu, u petak od 21 sat.

U drugom meču dana, u evroliginom ruskom derbiju Himki je posle 16 utakmica uspeo da savlada CSKA, 79:73 (17:15, 27:27, 16:15, 19:16) i tako produži plej of seriju. 

Skoro potpuno izjednačen meč igrao se u podmoskovlju. Domaćin je do poluvremena uspeo da povede samo sa košem prednosti, 44:42. Odluka o pobedniku je "pala" na 3 minuta do kraja Tajler Haniat pogodio dalekometnu trojku i to u poslednjoj sekundi napada. Stečenu prednost domaći su uspeli da održe do kraja, najviše preko linije za slobodna bacanja.

Aleksej Šved još jednom je bio najbolji pojedinac susreta. Ovoga puta ubacio je 27 poena i imao po četiri asistencije i skoka, pratio ga je Gil sa 22 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Srpski internacionalac Stefan Marković je za 18 minuta upisao svega dva poena, tri skoka i četiri asistencje, dok je bivši bek Zvezde Čarls Dženkins meč završio sa pet poena i dva skoka.

Sa druge strane, Kori Higins postigoa je 26 poena, 16 je dodao Otelo Hanter uz 12 skokova, dok je Rodrigez imao 15 poena i osam asistencija.

Da podsetimo sada je 2:1 za CSKA u seriji, a sledeći meč igra se u petak od 19 sati.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA