≫ 

Zvezda odbila Alimpijevićevu ostavku, pa najavila otvaranje Pandorine kutije na kraju sezone!

Šampion Srbije najavio da će posle zvršetka sezone reći sve o "koaliciji koja je imala za cilj da sruši Crvenu zvezdu po svaku cenu"

  • 47

Predsedništvo KK Crvena zvezda oglasilo se posle sednice i detaljne analize u prostorijama na Malom Kalemegdanu.

- Prikupljena je obimna dokumentacija sa stručnim analizama, koja je potvrdila brojne nelogičnosti i nepravilnosti u delegiranju sudija, kroz nenacionalni kriterijum i kroz evidentnu povlašćenost pojedinih klubova. Zato smatramo da nismo imali ravnopravne uslove da se borimo za trofej koji smo istakli kao najvažniji takmičarski cilj ove sezone - navodi se na početku saopštenja.

- Od početka sezone pratili smo stvaranje i aktivnosti svojevrsne „neprincipijelne koalicije" kojoj je glavni cilj bio rušenje Crvene zvezde po cenu bilo čega, pa čak i rušenje odnosa poverenja i ugleda celokupne ABA lige. O svim saznanjima javnost će biti detaljno obaveštena po završetku sezone - dodaje se.

Foto: MN pres

Takođe, na sednici su članovi predsedništva informisani o ponuđenoj ostavci prvog trenera seniorskog tima KK Crvena zvezda mts Dušana Alimpijevića, koju je ponudio iz moralnih razloga, nakon finalne serije plej ofa ABA lige, koja je jednoglasno odbijena, i data je puna podrška treneru.

- KK Crvena zvezda mts takođe obaveštava javnost, da je na sedmoj sednici predsedništva koja je održana u četvrtak 26.04.2018. godine napravljena detaljna analiza nakon utakmice 3.kola Superlige u Čačku, a predsedništvo je takođe na ovoj sednici, dopunilo sve podatke i informacije u vezi svega što se događalo na dve finalne utakmice u Podgorici, ali i u vezi najnovijeg napada „neprincipijelne koalicije" koji se dogodio sa neistinitim informacijama u vezi navodne smene trenera prvog tima.

Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI

Klub je poručio da je utakmica protiv Borca u Čačku sramotna i nedopustiva za Zvezdu.

- Odsustvo energije i borbenosti u ovakvom klubu, pa makar bila u pitanju i prijateljska, a ne takmičarski važna utakmice Superlige Srbije, je nedopustivo. Zbog toga su unutar kluba povučeni  određeni potezi i disciplinske mere, i pored činjenice da smo svesni da je ceo takmičarski pogon potrošen nakon finalne serije u Podgorici, i nepravdi koje su nam tamo nanete.

Foto: MN Press

Sledi pokušaj da se Zvezda izbori za odbranu šampionskog trona u Srbiji.

- Zato želimo da u miru nastavimo da se borimo za titulu prvaka Srbije, a po završetku, biće data konačna analiza, sa predlogom zaključaka, kako se to radi u ozbiljnim klubovima.  U julu mesecu 2017. godine upozorili smo da ulazimo u period koji će biti ispunjen usponima i padovima, jer je kompletan seniorski pogon doživeo brojne kadrovske promene. KK Crvena zvezda mts neće promeniti trenera prvog tima, bez obzira na to šta ko priča, i kakva se sve medijska „spinovanja" na tu temu dešavaju, a sve u cilju destabilizovanja i rušenja kluba.

Za kraj, usledio je jedan odgovor čelnicima Budućnosti.

- Predsedništvo KK Crvena zvezda mts se zahvaljuje predsedniku KK Budućnost VOLI Draganu Bokanu na lepim željama koje je uputio klubu, ali ih ne doživljavamo iskreno. KK Crvena zvezda će se potruditi da naredna finala ABA lige zaista budu regularna i sportski spektakli celog regiona, važni ne za lične, već za promociju košarke.

VIDEO: Dan kada je ceo Pionir skandirao Omiću

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olly

    26. april 2018 | 20:35

    Sad ce poceti da trazi alibi i za Srpsko prvenstvo,a najveci krivac je,naravno Partizan!??Zapravo trazice krivce na pogresnom mestu!!!Ja navijam za Partizan,ali slozicete se Covic je sramota za ovu zemlju!

  • Grobar

    26. april 2018 | 20:40

    Da ste osvojili aba ligu svebi bilo super jesu sudije krive i u Čačku.

  • RS3

    26. april 2018 | 18:46

    Ајде бре играјте кошарку. Да сте били толико бољи освојили бисте. Шта се само жалите и дижете стално фрку. Ја сам звездаш али ме ово почело нервирају. Није ни почела финална серија ви сте већ почели да кукате на судије... Будућност је била боља и честитам јој. Све остало на страну али Звезда искрено није била боља. Лесор је имао прилику да поентира и да Звезда поведе 2:1, промашио је и шта сад...криве судије.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA