≫ 

Tri loše, jedna dobra četvrtina: Partizan u poslednjih deset minuta "izlupao" Metalac

Vilijams Gos najbolji kod crno-belih sa 24 poena i 7 asistencija

  • 0

Košarkaši Partizana, uz Borac su, jedini koji su nastavili niz bez poraza u KLS-u posle petog kola.

Crno-beli su petu pobedu upisali protiv Metalca iz Valjeva (91:79), gosti peti poraz, ali je odnos snaga na terenu tridesetak minuta mogao da zavara neupućene ko je zapravo prvi, a ko poslednji na tabeli.

Ekipa Nenada Čanka je tek u poslednjoj deonici, serijom 15:2, skršila otpor gostiju koji su sve do pomenutog naleta bili ravnopravan rival u ponovo praznjikavom "Pioniru".

Goste je dodatno poremetio izlazak Miukića i Zekavčića zbog pet ličnih upravo u momentima kada je Partizan gradio razliku.

Partizan je najveću krizu igre imao na prelazu iz treće u četvrtu deonicu, odbrana crno-belih se prilično raspala, bilo je mnogo indolencije u defanzivi osvajača Kupa što su gosti obilato koristili i stekli najvećih tri razlike početkom poslednjeg perioda - 65:68.

Tek tada su igrači Nenada Čanka shvatili ozbiljnost situacije, povezali redove, sa mnogo više agresije igrali u odbrani i rezultat svega toga je na kraju ubedljiva pobeda koju je u najvećoj meri iskreirao Najdžel Vilijams Gos sa  24 poena i 7 asistencija.

Vanja Marinković je doprineo trijumfu sa 17 poena, Gagić je dodao 14...

Foto: MN Press

Na drugoj strani bivši igrač FMP Železnika Đorđe Kaplanović bio je do jednog momenta bez greške u šutu (7/7), kasnije je posustao i ostao na 14 poena.

Po 15 su na svom kontu imali Aleksandar Vasić i Josip Mikulić, a Đukan Đukanović se penalima u samoj završnici istakao kao najefikasniji kod Valjevaca sa 17 poena.

KLS, 5. kolo, B grupa

Vršac - FMP 89:102

Partizan - Metalac 91:79

Dinamik - Vojvodina 20

TABELA: Partizan 5/0, FMP 4/1, Dinamik 2/2, Vršac 2/3, Vojvodina 1/3, Metalac 0/5

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA