≫ 

Dušan Alimpijević više nije trener Zvezde!

Crveno-beli poslali saopštenje sa Malog Kalemegdana

  • 47

Dušan Alimpijević više nije trener Crvene zvezde, saopštio je klub sa Malog Kalemegdana. Istaknuto je da je klub sporazumno raskinuo ugovor sa trenerom koji je vodio tim u dosadašnjoj sezoni, kao i da će ga na klupi menjati njegov dosadašnji pomoćnik Milenko Topić.

>>> Alimpijević posle poraza Zvezde od Mege: Pričaću sa ljudima iz kluba...

- KK Crvena zvezda obaveštava javnost da Dušan Alimpijević od ponedeljka, nije više trener prvog tima. Klub je sa trenerom sporazumno raskinuo ugovor. Do daljeg prvi tim će voditi dosadašnji pomoćnik Milenko Topić.   Crvena zvezda želi puno sreće i uspeha Dušanu Alimpijeviću u nastavku trenerske karijere - stoji u saopštenju Zvezde.

Dušan Alimpijević je vodio prvi tim Crvene zvezde na 69 utakmica, uz 11 pobeda u Evroligi, tri poraza u regularnom delu takmičenja ABA lige i osvojeno prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja.

Dušan Alimpijević; Foto: KK Crvena zvezda mts

Ipak, Alimpijević nije uspeo u glavnom cilju sezone - izgubio je finale ABA lige od Budućnosti, pa Zvezda posle nekoliko godina neće igrati Evroligu. Takođe nije uspeo da ovoji Kup Radivoja Koraća, pošto je izgubio polufinale od Partizana, dok je i start KLS-a bio problematičan uz poraze od Borca i Mega Leksa, dok je Zvezda jedva pobedila Tamiš uz zvuk sirene.

Očigledno je loša forma ekipe bila signal rukovodstvu kluba da upali alarm i da promenom trenera pokuša da razmrda ekipu pred odlučujuće utakmice, ne bi li Zvezda uspela da spasi sezonu osvajanjem domaće titule.

Milenko Topić i trener Mornara Mihajlo Pavićević; Foto: Crvena zvezda MTS

Milenko Topić je legenda kluba i jedan od igrača iz generacije koja je 1998. godine donela crveno-belima poslednju titulu nakon koje je usledio post koji je trajao duže od decenije.

>>> INTERVJU, MILENKO TOPIĆ: O promeni planova zbog Zvezde, reprezentaciji, odlascima na Marakanu i dva najbolnija sećanja (VIDEO)

VIDEO: Nebojša Čović otkriva: Može li Zvezda u Evroligu naredne sezone?!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⭐⭐⭐

    7. maj 2018 | 17:12

    Trebalo je to mnogo ranije,već drugog dana od kad je potpisao...Sada je možda i nebitno,možda i prekasno.I uprava Zvezde bi trebala da nauči iz ove gluposti jedno -nikada više u našu Zvezdu ne dovodite nekoga ko iza sebe nema neki ostvareni rezultat!!!!! Zvezda nije mesto gde se neko uči.

  • Ivica

    7. maj 2018 | 16:47

    Dobro ste se setili...

  • Kkrs

    7. maj 2018 | 16:53

    Tako treba bilo je i krajnje vreme dosta glumio neku velicinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA