Boston srušio Filadelfiju u ludoj završnici i obezbedio finale: Rađa se novi veliki NBA superstar (VIDEO)

Džejson Tejtum je predvodio Seltikse do trijumfa sa 25 poena, a pogodio je i ključni koš pred kraj meča

  • 1

Boston je u finalu istočne konferencije NBA lige! Seltiksi su i bez pomoći dvojice svojih najboljih igrača, Kajrija Irvinga i Gordona Hejvorda, koji su povređeni, uspeli da se domognu finala konferencije zahvaljujući neverovatnoj timskoj snazi, ali i jednim od najboljih rukija godine - Džejsona Tejtuma!

On je sa 25 poena predvodio svoj tim do pobede na domaćem terenu od 114:112, kojom je Boston završio seriju sa 4:1 i obezbedio finale protiv Klivlenda i Lebrona Džejmsa, koji igra u životnoj formi i koji je bukvalno sam "počistio" Toronto sa 4:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa.

VIDEO: Neverovatan koš Lebrona Džejmsa uz zvuk sirene za pobedu, možda i najteži u njegovoj karijeri!

Pored Tejtuma, raspoložen je bio i Džejlen Braun, koji je postigao 24 porena, dok je Teri Rozije dodao 17. Dvocifreni su bili još Al Horford sa 15, Markus Smart sa 14 i Aron Bejns sa 13 poena.

Kod Filadelfije su se istakli Dario Šarić sa 27 poena i 10 skokova, kao i Džoel Embid sa 27 poena i 12 skokova. Ali to Siksersima nije bilo dovoljno za pobedu u veoma neizvesnom meču u Bostonu, koji je rešen u poslednjim sekundama dobrim izvođenjem bacanja Rozijea i Smarta.

Džejson Tejtum zakucava preko Džoela Embida, koji je igrao sa maskom na licu; Foto: AP/Tanjug

Ipak, ključni koš za pobedu dao je Džejson Tejtum na 22 sekunde pre kraja, kada se snašao pod košem i pobegao odbrani Filadelfije. Posle toga je Embid promašio dobru šansu pod košem za izjednačenje, da bi nakon toga izgubio loptu.

Kada je Boston pobegao na 4 razlike skoro da je sve bilo gotovo, ali se Filadelfija nije predavala i Redik je dao neverovatnu trojku na 4 sekunde pre kraja za samo jedan razlike.

Ipak, poslednje izvođenje auta Filadelfije bilo je loše, nisu imali više tajm-aut, pa su pokušali izvođenjem preko celog terena i lopta im je oteta, što je značilo da Boston ide u finale!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    12. maj 2018 | 10:31

    boston cele sezone bez hejvorda i pola sezone bez irvinga.. mislim da ce im ovde biti kraj,asli hvala im na svemu sto se nisi predali ove sezone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA