≫ 

NBA finala konferencija nikad zanimljivija: Može li bajka Bostona da potraje?

Da li nas čekaju zanimljiva finala ili će favoriti Klivledn i Golden Stejt ponovo lako doći do velikog finala

  • 0

NBA liga ulazi u samu završnicu. Poznati su timovi koji će igrati u finalima konferencija i to se manje- više očekivalo.Kao i prošle sezone u finalu Istoka sastaju se Boston i Klivlend ( prošle godine Kavalirsi slavili sa 4:1) dok se na Zapadu sastaju Golden Stejt i Hjuston, koji se poslednji put pre dve godine plasirao u finale.

>>> Kandidat za rukija sezone u NBA stiže u Beograd!

Pravo iznenadjenje ovogodišnjeg plej ofa su Boston Seltiksi koji su savladali Filadelfiju rezultatom 114:112 i sa 4:1 u seriji plasirali se u finale Istočne konferencije NBA lige, bez pomoći teško povređenog Kajrija Irvinga .

Ovo je Seltiksima posle 2010. četvrto finale, dok je Klivlend poslednjih tri sezone konstantno u finalu, a ima i jednu titulu.

Foto: AP/Tanjug

Stanje u Zapadnoj konferenciji takođe je poznato pobedom Hjuston Roketsa nad Jutom , i aktuenog šampiona prošlogodišneg finala Golden Stejta koji je savladao Nju Orleans.

U sezoni 2015/16 Golden Stejt je oborio rekord čuvene generacije Čikago Bulsa iz sezone 1995/96 sa ostvarena 73 trijumfa u regularnom delu sezone sa samo 9 poraza. Novi tim Hjustona se ponovo vraća u stari ritam, zadnji put 2015 godine kada su napadali titulu.

Roketsi su poslednji put igrali u velikom finalu NBA lige daleke 1995. godine, što znači da pune 23 godine čekaju na priliku za titulu. Blagi su autsajderi u duelu sa Golden Stejtom koji je favorit bio još na startu sezone.

>>>Boston srušio Filadelfiju u ludoj završnici i obezbedio finale: Rađa se novi veliki NBA superstar (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug

Utakmica Golden Stejta i Hjuston Roketsa će biti neizvesna  zbog odlično odigrane sezone Raketa i povratka glavnog igrača Golden Stejta Stefa Karija u punoj formi.

Od Klivlenda se mnogo očekuje jer prošle godine nisu osvojili prsten, najviše od Lebrona Džejmsa glavne karike tima. Ostaje samo još jedno iznenađenje Bostona da osvoji 18 titulu prvaka i  tako izmakne Lejkersima za osvojene dve titule više.

Finale konferencija NBA lige počinju 13. maja, a igra se do četiri dobijene utakmice.

(J. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA