≫ 

Teodosić otkrio: Kako je postigao trojku protiv Garbahose, hoće li zaigrati za Zvezdu i zašto je bio u svađi sa Krstićem!

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije ovoga puta bio je raspoložen za priču, pa je Ivanu Ivanović otkrio mnoge zanimljivosti iz svoje karijere

  • 3
Miloš Teodosić gost Ivana Ivanovića na TV Prva; Printscreen: TV Prva

Plejmejker LA Klipersa i kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić gostovao je u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" gde je otkrio brojne detalje iz svoje karijere.

>>>NBA finala konferencija nikad zanimljivija: Može li bajka Bostona da potraje?

Posebnu pažnju izazvalo je objašnjenje, kako je postigao pobedonosni koš protiv Španije, preko Garbahose, na Svetskom prvenstvu 2010. godine.

- To je Dudina filozofija, da istrošimo vreme do kraja i u poslednje, 2, 3 sekunde da se šutne lopta. Ja kada sam video Garbahosu da me je preuzeo, ja sam hteo da idem na prodor, ali sam bio toliko umoran, da jedino što sam mogao je da šutnem. 

 
#tb Teo about that magic 3-pointer vs. Spain in 2010!A post shared by Yugobasket (@yugo.basket) on

Između ostalog, kapiten košarkaške reprezentacije Srbije se osvrnuo na prvu NBA sezonu, kao i na peh koji je imao na početku.

- Ne mogu da budem nezadovoljan igrama u NBA. Jedina stvar oko koje nisam srećan je ta povreda koja je došla u trenutku kad sam se stvarno spremio fizički dobro, ali u svakom slučaju treba da budem zadovoljan prvom sezonom. Mislim da su i ljudi iz kluba zadovoljni, tako da ćemo videti šta će biti sledeće godine - rekao je Teodosić u razgovoru za televiziju "Prva".

Povreda stopala je, prema njegovim rečima, sada sanirana.

- Dobro, ne bih se vratio iz Amerike, ne bih došao ranije i ne bi me iz kluba pustili da mi noga nije u redu. Što se tiče povrede, super sam - dodao je lucidni plejmejker.

Za reprezentaciju Srbije nije igrao na proteklom Evropskom prvenstvu, ali je ostavio mogućnost da zaigra u dresu nacionalnog tima u junu na kvalifikacionim mečevima protiv Gruzije i Nemačke.

- Nisam pričao sa Saletom jer je u trenutku kad sam se ja vratio iz Amerike, on je došao. Mislim da ćemo se ovih dana pričati i proceniti da li ima potrebe da igram ili da se spremam za narednu sezonu. Ne mogu trenutno da ti dam odgovor na to pitanje - zaključio je Teodosić.

Teodosić u dresu reprezentacije Srbije; Foto: Marko Todorović

KOŠARKAŠKI POČECI I NASTUPI U REPREZENTACIJI SRBIJE

Pored brojnih detalja iz karijere zvezde LA Klipersa, malo je poznato da je sportsku karijeru Teodosić započeo kao fudbaler, među stativama. Bio je golman i to odličan. Njegovog košarkaškog trenera kritikovali su što je insistirao da sa fudbala pređe u košarku.

- Počeo sam kao golman sa nekih 7 godina. Trenirao sam paralelno i onda sam se zbog brata koji je trenirao košarku, odlučio da pređem na taj sport. 

- Na prvi trening me je odveo brat. Mi šutnemo, stanemo u red i čekamo 45 minuta da šutnemo ponovo ali meni se dopalo - rekao je Teo.

Teodosić je za reprezentaciju debitovao 2007. godine u ekipi koju je vodio Moka Slavnić i koju su zvali "Moskitosi".

- Imali smo tri iskusna igrača. Taj prvi seniorski nastup nije baš za pamćenje. U tom momentu, nisam verovao da mogu toliko daleko da odem sa reprezentacijom. Svi sanjaju da će biti Sale Đorđević, ali je tada bilo neverovatno. Moka je dosta podmladio tu ekipu. Tada je bio i Aleksandrov, Stefan Marković, Erceg. Spremio je teren za Dudu koji je još promešao karte i napravio uspeh.

Teodosić nekad i sad; Foto: Tanjug/AP, Youtube/Ilija Kovacic

Mnogo bolje takmičenje, Teo je odigrao 2009. godine, kada je ekipu preuzeo Duda Ivković i kada je posle 7 godina osvojena medalja sa velikog takmičenja. Ono što je malo poznato je činjenica da Nenad Krstić i Teodosić nisu razgovarali.

- Pripreme za Evropsko prvenstvo. Dve nedelje smo u planini i na jednom treningu smo se zakačili oko neke sitnice. I, nismo pričali celo prvenstvo, gde smo igrali najbolje. Imali smo sjajnu saradnju i nikada nismo igrali bolje zajedno kao tandem.

- Ja verujem da je Duda čuo da mi ne pričamo i sledeće sezone u Istanbulu, on nas stavi u istu sobu. Ja mu ponudim vodu, on kaže neću. Pitam ga da idemo u grad, on kaže da. Od tada smo se pomirili, a postali smo i kumovi.

VIDEO: Miloš Teodosić o otkazima

Ivan Ivanović izneo je podatak po kojem je Miloš dve godine svog života proveo je u reprezentaciji. O nastupima za tim sa državnim grbom ima svoj stav.

- Stojim iza svega što sam rekao. Niti jednog igrača neće pamtiti po osvajanju Evrolige. Svi pamtimo igrače koji su osvajali medalje za reprezentaciju i kod nas se slava stiče za reprezentaciju.

- Sve ostalo je nebitno osim reprezentacije. Ima i opravdanih i neopravdanih otkaza. Ali, niko ne treba da se tera. Ako ti osećaš potrebu dođi, ako ne osećaš, bolje ostani kući. Ne vidim tu ni jedan problem. 

- Sale Đorđević je doneo energiju koju ja nisam video u životu. On iznese toliko emocija da ti ne možeš da izađeš na teren i ne igraš dobro. 

Selektor i kapiten košarkaške reprezentacije Srbije; Foto: Marko Todorović

O neigranju Nikole Jokića za reprezentaciju na prethodnom prvenstvu Evrope, plejmejker Srbije smatra da zvezda Denvera nije pogrešila.

- Razumem Jokića potpuno. Treba da potpiše ugovor kakav treba da potpiše i trebalo je možda da postupi tako. Samo, nadam se da će što češće biti u sa nama. 

O najtužniji momentu u reprezentaciji Teo nije imao dilemu.

Svetsko prvenstvo u Turskoj 2010. godine. Mislim da smo bili spremni i zreli. Duda nas je odlično spremio. On je pomogao svima nama. On nas je oblikovao košarkaški, duboko je urezan u naše karijere i naše živote. Bili smo spremni ida se suprotstavimo Amerikancima na pravi način. Ne znam da li bismo ih pobedili ali je taj meč sa Turskom to sprečio.

Miloš Teodosić kapitensku traku nasledio je od svog sadašnjeg kuma Nenada Krstića; Foto: AP/Tanjug

LJUBAV PREMA CRVENOJ ZVEZDI I POVRATAK U KLUB

Teodosić je kao veliki Zvezdaš idalje ne zna, hoće li jednog dana zaigrati za crveno-bele.

- Sigurno da bih voleo ali ne znam da li će biti izvodljivo i da li će biti mogućnosti. Ne želim da dolazim u Zvezdu kao istrošen igrač koji neće imati šta da ponudi svom timu.

Detalj sa meča Evrolige Crvena zvezda - CSKA; Foto: Marko Todorović

Za sam kraj voditelja je zanimalo odakle dolaze "magična" dodavanja.

- Trudim se da pročitam odbranu na pravi način i pokušam da predvidim kako će reagovati - zaključio je Teodosić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da kazem

    11. maj 2018 | 23:59

    Vidi se da je veliki igrac i covek, celu emisiju je bio tako jednostavan, bez glume velivine. Svaka cast Teo, sve najbolje ti zelim.

  • Lepota ličnosti

    12. maj 2018 | 08:30

    Ovo je primer kako sport može da oplemeni. Hvala Bogu da sijaju i ovakvi a ne samo medijska prezentacija onih koji sport siluju i muzu...

  • Fidel

    12. maj 2018 | 07:12

    Naj antipatičniji košarkaš svih vremena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA