≫ 

Zvezda se opet mučila sa Tamišem, Omić spasilac sa indeksom 40!

Crveno-beli će sa prvog mesta u plej-of domaće lige

  • 11

Košarkaši Zvezde pobedom nad Tamišem završili su regularni deo KLS sezone na prvoj poziciji grupe odakle će u projektovano polufinale na Partizan, ukoliko pre toga eliminišu rivale u prvoj rundi doigravanja.

Crveno-beli su u Železniku savladali Tamiš rezultatom 94:87, ponovo uz mnogo muke su došli do trijumfa, tek u finišu su slomili otpor Pančevaca uz impresivne brojke Alena Omića koji je meč završio sa 40 indeksnih poena.

Omić je za 24 minuta postigao 19 poena bez promašaja iz igre (6/6), imao je 7/10 sa penala, upisao 14 skokova, 5 asistencija i iznudio 11 faulova.

Drugi strelac je bio Džejms Feldin sa 17 poena.

Nije delovalo da će ekipa Milenka Topića ući u blagu dramu sa Tamišem u finišu posle uverljive prve četvrtine u kojoj su akumulirali vođstvo 29:17, međutim nisu na istom nivou odigrali u nastavku i prednost se konstantno topila do, po Zvezdu, neprijatnog preokreta koji je stigao sa trojkom Stefana Safića za 65:67 pola minuta pre kraja treće deonice.

Foto: MN Press

Egalom je završena pomenuta četvrtina, da bi igrači srpskog prvaka u poslednjem periodu uložili ogroman trud ne bi li eliminisali pretnju gostiju da dođu do senzacije u Stjepana Supanca.

Tamiš je u poslednjih deset minuta u dva navrata vraćao vođstvo na svoju stranu, Hristov je trojkom doneo 72:69, posle čega su crveno-beli serijom 6:0 preuzeli vođstvo koje nisu ispuštali do kraja, mada je tek trojka Ročestija za 89:84 dva minuta pre kraja otklonila dileme oko pobednika i lišila meč završnice koja je viđena u prvom duelu dva tima.

Kod Zvezde, Lazić je, uz Omića i Feldina, bio raspoložen sa 14 poena, po 10 su dodali dobrić i Davidovac, 11 je ubacio Ročesti...

Aleksandar Ilkić je na drugoj strani dominirao sa 18 poena, po 14 je ubacila trojka Vitković, Savić i Knežević.

KLS, 10. kolo, Grupa A

Crvena zvezda - Tamiš 94:87

Mladost - Borac 16

Mega - Zlatibor 19

TABELA: Crvena zvezda 8/2, Borac 7/2, Mega 5/4, Zlatibor 4/5, Tamiš 3/6, Mladost 1/8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    15. maj 2018 | 15:08

    Bitno je da smo vezali 3 pobede , sto sa Alimpijem nismo uspevali ...

  • Grobar

    15. maj 2018 | 17:10

    A na početku se pričalo o fajnal foru sad se dovodi u pitanje KLS Nisko ste pali

  • D.S

    15. maj 2018 | 19:02

    Kako vas nije vise sramota????Pa terajte se svi zajedno sto dalje ne iz Zvezde nego Beograda sramota je reci za vas da ste profesionalci, smesni ste nas par iz kraja da se skupi bolje bi igrali!!!Covicu kakvu si bruku i sramotu dozvolio pre god.dana kidali,top rezultati u E.L a ovi misevi se sada muce sa Tamisom!!!Gde su pare od rasprodatog tima??????Sta si doveo ove AMATERE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA