≫ 

Lebron sa 44 poena demolirao Kelte: Klivlend poravnao na 2-2 sa Bostonom! (VIDEO)

Džejms je još jednom sjajnom partijom ispisao nove stranice NBA istorije

  • 4

Košarkaši Klivlend Kavalirsa pobeom nad Bostonom, 111:102, izjednačili su rezultat na 2-2 u finalu Istoka, uz odličnu partiju Lebrona Džejmsa.

>>>Golden Stejt razvalio Rokitse sa +41 i nadmašio Džordanov rekord, Kari potpuno ponizio Hjuston za 10 minuta! (VIDEO)

Po oprobanom receptu iz treće utakmice, Klivlend je vrlo brzo stekao visoku prednost koju su gosti uspevali nekako da isprate na početku susreta. Ipak, Lebron je bio nezaustavljiv, a uz sebe je imao i raspoloženog Korvera, tako da je rezultat na poluvremenu bio 68:53.

Treću deonicu obeležio je peti faul Kevina Lava, pa je usledio blagi pad u igri domaćih. Ipak, bez obzira na to što su Seltiksi uspevali da se približe, Klivlend je sačuvao prednost i stigao do važne pobede koja je unela novu neizvesnot u finale na Istoku.

Šesti put u ovom plej-ofu je Džejms imao 40+ poena. Protiv Bostona imao je 44 poena, 17/28 iz igre. Kralj Džejms nastavio je da ruši rekorde NBA lige jer je ušao u istoriju kao prvi, svih vremena po ubačenim šutevima iz igre u plej-ofu.

Njega je na ovom susretu pratio Korver sa 14 poena, Tristan Tompson imao je 13 poena, 12 skokova, dok je Džordž Hil dodao 13 poena.

Sa druge strane, najefikasniji kod Bostona bio je Džejlen Braun sa 25 poena, Džejson Tejtum dao je 17 poena, Teri Rozir imao je 16 poena i 11 asistencija, dok je Al Horford dodao 15 poena.

Da podsetimo, peti meč na programu je u Bostonu u sredu na četvrtak od 2.30.

VIDEO: Mičel Donovan bek Juta Džeza za Telegraf govori o karijeri, Majklu Džordanu,  Kokoškovu i srpskim košarkašima

lagano polaganje Džejmsa; Foto: Tanjug/AP
Akcija je odigrana po njegovom ukusu; Foto: Tanjug/AP
Većinu duela dobila je zvezda Klivlenda; Foto: Tanjug/AP
Lebron je sjajnom partijom olakšao posao i sudiji; Foto: Tanjug/AP
Ovo povlačenje za dres ostalo je neprimećeno; Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan S.

    22. maj 2018 | 08:20

    Šteta što Lebron nema tako dobre saigrače kao što ih je imao Majkl Džordan.Zato je svako njihovo uporedjivanje nerealno.Ovako, ipak glavni favoriti za titulu su Voriorsi.

  • Miloje Bubanja

    22. maj 2018 | 11:46

    sad petu dobije boston,pa 6 i 7 klivlend za veliko finale protiv golden stejta.. jbg golden stejt ce pobetiti,ali ako daju sve od sebe, mozda i osvoje prsten,mada treba pobediti 4 utakmice golden stejt

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA