≫ 

Topić otkrio dugo čuvanu tajnu: Cele sezone se borimo sa Jankovićevim temperamentom!

Reč trenera o derbiju

  • 6

Trener košarkaša Crvene zvezde Milenko Topić naveo je da je Stefan Janković bio presudni faktor u pobedi nad Partizanom (81:73) za 2-0 i plasman u finale Superlige.

- Oni su odigrali muški i snažno, kako samo oni znaju. Mi smo bili slabiji u odnosu na prvi meč. Na to je uticala i agresivnost Partizana. Brzo smo ušli u probleme s faulovima, morali smo da menjamo način igre. Partizan s ovim problemima i rosterom nije izdržao do kraja, naša duža klupa došla do izražaja.

Nisu ni crveno-beli bili najsrećniji sa povredama.

- I kod nas četvorica nisu igrali zbog povreda i ti problemi prete da postanu hronični. I Tejlor imao kontuziju od prvog meča. Jankovića smo čuvali, i on je imao problem. Zablistao je u poslednjoj četvrtini i prelomio meč. Večeras nismo uspeli da zaustavimo Gosa, dao nam 15 poena u prvom poluvremenu. U oba meča smo ipak nadskočili Partizan - istakao je Topić.

Foto: MN Press

Janković je imao blistave momente, ali i preterane, pošto je bio spreman za obračun pred kraj meča kad je sve već bilo rešeno.

- Cele godine se borimo sa njegovim temperamentom i odlukama. Trudimo se da mu predočimo neke stvari. Imamo taj problem, došao je iz druge kulture. Bio je i neki iks faktor kad smo gubili sa devet razlike, uz Ročestija. Pred meč se dogovorili da igramo smireno i polako, a bez potrebe smo ušli u jurnjavu i nervozu. 

VIDEO - Grobari vređali Zvezdu tokom derbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan

    31. maj 2018 | 02:42

    Jankovic je reagovao ispravno i zastitio svog igrača koji je lezao posle nesportske licne. Onda Lazić postupa nesportski prema svom igraču i grubo ga gura, a snishodljivo prema protivničkim. Nije za mene od večeras kapiten.

  • ДР

    31. maj 2018 | 05:18

    Хитно морам наћи Чанкове изјаве пре мечева, звучале си као добар виц!!!!!

  • Johnndy Repp

    31. maj 2018 | 07:33

    Koliko sam gledao Jankovića do sada on je sasvim u redu . Da nije postupio kao sinoć onda ne bi bilo u redu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA