≫ 

Zašto Zvezda ima prednost domaćeg terena u finalu, kad je i FMP bio prvi na tabeli? Objašnjenje je simpatično!

Nova smešna situacija u srpskoj košarci, koja će se opet zaboraviti za nekoliko dana.

  • 25

Košarkaška liga Srbije (KLS) je odavno nezanimljiva za gledanje, ali joj to ne smeta da pada sve niže i niže. Nova situacija sa srpskom košarkom nas čeka u finalu plej -ofa gde se sastaju dva, prijateljska tima.

>>> Da li će Zvezda osvajanjem titule spasiti sezonu? (ANKETA)

Međutim, problem je u tome što su propozicije takmičenja nisu jasne, čak iako se radi o prijateljskom finalu.

Naime, prema propizicijama u finalu prednost domaćeg terena (samim tim i prvi meč u seriji) ima ekipa koja je bila bolje plasirana, ali ne piše šta se dešava ako su obe ekipe na istom plasmanu, jer se igraju dve grupe.

Logično bi bilo da se dalje gleda ko je imao bolji odnos pobeda i poraza, ali nije tako.

Propozicije jasno kažu da se igra po sistemu 1-1-1-1

- Finale se igra do tri pobede , a prva utakmica se igra kod bolje plasirane ekipe, druga kod lošije i tako naizmenično - stoji u članu 9 propozicija.

Printskrin: KLS.rs

U ovoj situaciji FMP je u svojoj grupi bio prvi sa skorom 9-1, a Crvena zvezda prva u svojoj grupi sa skorom 8-2. Logično bi bilo da se posle plasmana gleda skor pobeda i poraza u grupama, jer je to sportski način i motiv.

Ovako je smešno da se Zvezdi daje domaćinstvo, a to po propozicijama ne zaslužuje. Ipak, direktor lige Leon Deleon je dao objašnjenje

- Zvezda ima domaćinstvo u finalu jer je bila bolje plasirana u ABA ligi. Pošto su obe ekipe imale isti plasman u grupama, odlučili smo da ne gledamo skor i koš razliku, već da odlučujemo na osnovu plasmana u prethodnom takmičenju. Zato je Zvezda dobila prednost domaćeg terena jer je bila bolja u ABA ligi - rekao je Deleon za Telegraf.rs

Prva utakmica finalne serije igra se u četvrtak, 7.juna od 20 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić” a ulaz je besplatan. Zanimljivo je da čelnici KLS lige nisu ni razmišljali šta može da se desi kada se igra po grupama.

Foto: Crvena zvezda MTS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mik

    4. jun 2018 | 23:53

    smesno smejte seee ahahahah puknite od muke .Bitno je da vam nistqa nije bilo smesno u deceniijama pljacke kosarkasa otimanja titula gepekovanja sudija, ne u stvari tada je sve bilo jako jako tuzno

  • Marko

    5. jun 2018 | 11:19

    Nikako da prežalite poraz u polufinalu, a ?

  • Vladan

    5. jun 2018 | 11:13

    Gleda se plasman u ABA ligi! Ne vidim šta je nejasno?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA