≫ 

Direktor KLS lige priznao grešku u vezi domaćinstva klubova!

Leon Deleon pogrešno dodelio prednost domaćeg terena Zlatiboru u najnebitnijoj utakmici na svetu

  • 7
Leon Deleon Printskrin: Sportnetwork

Direktor košarkaške lige Srbije Leon Deleon priznao je grešku u vezi sa dodeljivanjem domaćinstva u mečevima plej - auta Superlige. U borbi za 7. i 8. mesto sastaju se Zlatibor i Vršac, a prednost domaćeg terena dodeljenja je Zlatiboru umesto Vršcu.

>>>> Zašto Zvezda ima prednost domaćeg terena u finalu, kad je i FMP bio prvi na tabeli? Objašnjenje je simpatično!

- Velikom greškom direktora takmičenja prednost domaćeg terena u plej ofu za 7. i 8. mesto data je KK Zlatibor. Prema čl. 5 stav 5 i čl.9 stav 10 Propozicija takmičenja prednost treba da ima KK Vršac. U skladu s tim, u slučaju da se bude igrala treća utakmica, igraće se 10.06.2018. i domaćin će biti KK Vršac - navodi se u saopštenju lige.

Zlatibor je u prvom meču na svom terenu slavio sa 88:78.. a Vrščani sad imaju revanš, a onda ako pobede majstoricu na svom terenu.

Leon Deleon ( u sredini) iz vremena kad je Dragan Đilas bio predsednik KSSFoto: MN press

Prema propozicijama prednost treba da ima ekipa koja je bolje plasirana na tabeli Superlige. Vršac je imao skor 10:3, a Zlatibor 10:4 a obe ekipe su bile na 4. mestu tabele. Međutim, pravilo je da se ne gleda odnos pobeda i poraza, već plasman, a ako on bude isti onda se gleda plasman u prethodnom takmičenju, a to je u ovom slučaju KLS liga.

Tamo je bolje plasiran bio Vršac, koji je bio treći, dok je Zlatibor bio četvrti. Ali to se ne vidi na sajtu skandalozne KLS lige jer taj deo za KLS ne postoji, kao da nije ni odigran. Morate da guglate da biste našli.

KK Vršac će sad igrati dve zaredom na svom terenu, ako pobedi ovu prvu Foto: Marko Todorović

VIDEO: Zabranjeni košarkaški elementi zbog kojih je uništen duh igre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA