≫ 

Zvezda "preživela" u 1. utakmici finala: FMP promašio zicer za pobedu! (VIDEO)

Neočekivano smo gledali potpunu dramu u Pioniru

  • 20

Košarkaši Crvene zvezde slavili su protiv FMP-a u dramatičnoj 1. utakmici finala plej-ofa KLS lige. Bili su nadomak velikog podviga "Panteri", ali je Stefan Pot na kraju promašio zicer na polaganju za pobedu.

Junak crveno-belih bio je Džejms Feldin, koji je u na desetak sekundi pre kraja pogodio trojku za pobedu. Malo je falilo da heroj FMP-a bude Stefan Pot, jer je neposredno pre toga on dao trojku za +2 ekipe iz Železnika, ali je na kraju promašio zicer na polaganju i postao je tragičar svoje ekipe.

Crvena zvezda - FMP 84:83 (24:25, 14:11, 18:25, 28:22)

Zvezda: Ročesti 21, Lazić 4, Omić 22, Janković 3, Davidovac 6, Antić 6, Čović, Dobrić 9, Lesor 1, Feldin 12.

FMP: Odžo 11, Nenadić 19, Pot 12, Bursać, Simanić 2, Đoković, Simeunović 1, Jeremić 18, Šešlija 2, Apić 8, Radovanović 10.

Igrači FMP-a se raduju košu protiv Zvezde; Foto: MN Press

FMP je već u prvoj četvrtini pokazao da će biti tvrd orah u finalu, iako su mnogi već unapred upisali Zvezdi novu titulu, jer je FMP faktički klub koji služi crveno-belima za razigravanje igrača.

Prvu četvrtinu su dobili sa 25:25, dok je u drugoj vođena velika bitka, sa mnogo manje poena, pa je Zvezda do poluvremena preokrenula i imala dva poena prednosti (38:36).

Zvezda je u trećoj deonici došla do pet poena prednosti, a onda je krenula velika serija FMP-a, koji je došao do 61:56 pred početak poslednje četvrtine.

Majkl Odžo se istakao zakucavanjima; Foto: MN Press

A onda smo u poslednjoj videli veliku dramu i egal. Alen Omić je vratio Zvezdu u život i doneo joj je minimalnu prednost, dok je Tejlor Ročesti postigao dve teške trojke.

U poslednjem minutu bilo je 80:80. FMP je imao napad, ali ga je propustio, a onda je Alen Omić stao na linijuza slobodna bacanja 40 sekndi pre kraja i doneo je Zvezdi poen prednosti.

Žestoki dueli pod košem košarkaša Zvezde i FMP-a; Foto: MN Press

Stefan Pot je preuzeo odgovornost u sledećem napadu i doneo je prednost FMP-u od 83:81 23 sekunde pre kraja. Džejms Feldin je u narednom napadu pogodio trojku i ponovo vratio Zvezdi prednost. Stefan Pot je zatim promašio poslednji napad i tako je Zvezda "preživela" u prvoj utakmici.

Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Omić sa 22 i Ročesti sa 21 poenom, dok je jedini dvocifreni još bio i Džejms Feldin, koji je dao ključni koš za pobedu.

Alen Omić je bio lider Zvezde na utakmici protiv FMP-a; Foto: MN Press

U FMP-u su se istakli Nemanja Nenadić sa 19, Marko jeremić sa 18, a dvocifreni su bili još i Pot sa 12, Odžo sa 11 i Radovanović sa 10 poena.

Naredni meč na programu je u Železniku 9. juna sa početkom od 18 časova.

VIDEO: Pogledajte predstavljanje prvog pojačanja Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA