≫ 

Zvezda na pobedu od titule, Feldin "rešetao" u Železniku (FOTO)

Njujorčanin briljirao u Železniku, prvu "meč loptu" ekipa Milenka Topića imaće za dva dana u hali "aleksandar Nikolić"

  • 5

Košarkaši Zvezde pobedili su FMP Železnik i u drugom meču fnalne serije KLS lige (68:62), ovaj put u manje neizvesnoj utakmici, pa sada vode 2:0 pred treći duel koji je na programu za dva dana u hali "Aleksandar Nikolić".

U Železniku je proradio Džejms Feldin, njegovi šutevi su doneli prevagu u nedostatku boljih rešenja spolja, Njujorčanin je utakmicu završio sa 24 poena za 22 minuta (6/8 za dva, 3/7 za tri).

>>> Kvinsi Miler dobio Zvezdu na sudu!

Omić je ponovo bio na visini zadatka u reketu, njegovih 15 poena i 7 skokova (indeks 21) Zvezdi su dali važan zamajac ka trijumfu u možda pretposlednjoj utakmici sezone.

Kod FMP-a, Dragan Apić je bio najzapaženiji sa 14 poena, imao je i 8 skokova, Simanić je upisao "dabl-dabl" - 11 poena, 11 skokova.

Zvezdin početak u Železniku bio je lenj, nije bilo energije, niti igre koja se traži od šampiona, talentovani domaći sastav je maksimalno koristio takav pristup rivala i na prvi odmor otišao sa lepih 20:10.

Topićevo "ribanje" na pauzi trgao je njegove igrače, sa daleko više entuzijazma i borbenosti ušli su u drugi deo meča, razmahao se Feldin, bila je ovo njegova četvrtina - sedam vezanih poena ubacio je u povoju deonice, nadovezao se Dobrić, a onda i Omić serijom poena koji su doveli do preokreta i vođstva gostiju do poluvremena.

Zvezdi je pripala druga četvrtina rezultatom 29:14.

Foto: MN Press

U nastavku,  bežali su crveno-beli i na 12 razlike (50:38), mirno priveli meč kraju, mada je bilo neizvesnosti kada su igrači FMP-a hvatali priključak u nekoliko navrata prilaskom na tri razlike.

Nisu igrači šampiona Srbije dozvolili veleobrt, u penal-završnici su završili posao i sada mirno čekaju treći duel u kome mogu potvrditi četvrtu uzastopnu titulu državnog prvaka.

Vredi pomenuti da je FMP pred kraj ostao bez Stefana Pota koji se povredio pri doskoku, posle čega je iznesen sa terena.

FMP Železnik - Crvena zvezda 62:68 (20:10, 14:29, 16:18, 12:11)

FMP: Odžo 3, Nenadić 12, Pot 2, Bursać 4, Simanić 11, Đoković 9, Simeunović, Jeremić 3, Šešlija, Apić 14, Hamfris, Radovanović 4.

CRVENA ZVEZDA: Ročesti 5, Lazić 7, Omić 15, Dobrić 7, Davidovac 7, Antić 1, Kešelj, Čović 2, Jovanović, Lesor, Radanov, Feldin 24.

Duel centara: Alen Omić i Dragan Apić Foto: MN Press

Uskoro opširnije...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan S.

    9. jun 2018 | 22:37

    Još jedna pobeda i titula...

  • Johnny Repp

    10. jun 2018 | 05:51

    E moj Džejmse , posle Medison Skver Gardena ti završi u limenci sa košarkom .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA